Αρχική Τελευταία Νέα Στη Λεμεσό το Υφυπουργείο Ναυτιλίας με απόφαση Υπουργικού

Στη Λεμεσό το Υφυπουργείο Ναυτιλίας με απόφαση Υπουργικού

Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα το πρωί, το Νομοσχέδιο που παρουσίασε πρόσφατα ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, για γρήγορες στρατηγικές επενδύσεις, προσπερνώντας τη γραφειοκρατία. 

Επίσης, σε μια άλλη εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε παραχώρηση κονδυλίου 70.000 ευρώ προς τον Πανεπιστήμιο Κύπρου, για τη δημιουργία σχολής θαλάσσιων επιστημών. 

Τέλος, αποφασίστηκε όπως η έδρα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, που αρχίζει τη δράση του την 1η Μαρτίου του 2018, θα είναι στη Λεμεσό.

Ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ότι το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, που θα αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά του Υφυπουργείου, βρίσκεται στη Λεμεσό, ενώ 95% των εταιρειών βρίσκονται στη Λεμεσό και η πόλη αναπτύσσεται ως ένα από τα πιο σημαντικά ναυτιλιακά κέντρα στον κόσμο.

Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα στηρίξει οικονομικά τους εκπαιδευτικούς που ήρθαν από το εξωτερικό για να παρακαθίσουν στις εξετάσεις διορισίμων και τελικά αναγκάστηκαν να φύγουν με «άδεια χέρια» λόγω της γκάφας που προέκυψε. 

Πηγή: ΚΥΠΕ