Αρχική ΤΕΠΑΚ TEΠΑΚ: Ευαισθητοποίηση στα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια

TEΠΑΚ: Ευαισθητοποίηση στα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια

Την πρώτη ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο Ευαισθητοποίηση στα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, συνδιοργάνωσαν το Cyprus Stroke Association και το Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στις 04 Νοεμβρίου 2017, στη Λεμεσό. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εγκεφαλικών Επεισοδίων, που είναι η 29η Οκτωβρίου.

Πέραν των 130 ιατρών, καθηγητών, θεραπευτών, φοιτητών αλλά και ασθενών μετά των συγγενών τους προσήλθαν στο Αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης, του ΤΕΠΑΚ. Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις του νευρολόγου Δρ. Κώστα Μιχαηλίδη, της Διευθύντριας του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, κας Χριστίνας Φλουρέντζου-Κακουρή, του φυσιοθεραπευτή Δημήτρη Σωκράτους και  του νευροεπιστήμονα Δρ. Νίκου Κωνσταντίνου. Στο δεύτερο μέρος, έγιναν παρουσιάσεις στην Αγγλική Γλώσσα από τις Mrs Pnina Rosenzweig, Προέδρου του Ισραηλινού Συνδέσμου για τα ΑΕΕ και μέλος του ΔΣ του Stroke Alliance For Europe  και Δρ. Μαρίας Καμπανάρου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Χαιρετισμούς στην ημερίδα απηύθυναν οι Καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός, Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος ανακοίνωσε τη μελλοντική συνεργασία του Cyprus Stroke Association και της Κλινικής Αποκατάστασης του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης, και η κα Μαρίνα Χαραλάμπους, Πρόεδρος του Cyprus Stroke Association, η οποία παρουσίασε τη Ελληνική Έκδοση του FAST Symptoms σε Α.Π.Λ.Α.