Αρχική Τελευταία Νέα Το Θερινό Ριάλτο συνεχίζει τις προβολές του με την ελληνική ταινία Μια...

Το Θερινό Ριάλτο συνεχίζει τις προβολές του με την ελληνική ταινία Μια λατέρνα μια ζωή!

Το Θερινό Ριάλτο συνεχίζει τις προβολές του με την ελληνική ταινία Μια λατέρνα μια ζωή!image

Το Θερινό Ριάλτο συνεχίζει και ολοκληρώνει την Τρίτη 28 Ιουνίου το μικρό αφιέρωμα στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο με την ταινία Μια λατέρνα μια ζωή, στην οποία πρωταγωνιστούν μεγάλα ονόματα της εποχής όπως οι Ορέστης Μακρής, Τζένη Καρέζη, Πέτρος Φυσσούν, Ντίνος Ηλιόπουλος και Λαυρέντης Διανέλλος.

Υπόθεση:

Ένας φτωχός λατερνατζής χάνει τη γυναίκα του από επιπλοκές στον τοκετό. Συντετριμμένος από το γεγονός, αρνείται να μεγαλώσει το παιδί τους και το δίνει σε μια πλούσια οικογένεια να το αναθρέψει. Η κοπέλα μεγαλώνει με όλες ανέσεις, ενώ ο αληθινός της πατέρας ντρέπεται να τη συναντήσει.

Όταν η κόρη θα ερωτευτεί ένα φτωχό μουσικό, οι θετοί της γονείς αρνούνται να δεχτούν το δεσμό τους, με αποτέλεσμα αυτή να εγκαταλείψει το σπίτι και τους γονείς της για να ζήσει μαζί του. Ενώ έχει ενταθεί η τραγικότητα της πλοκής, εμφανίζεται ο βιολογικός της πατέρας, ο οποίος θα τη βοηθήσει, θυσιάζοντας την λατέρνα του και την υγεία του, για να ζήσουν οι δύο νέοι την αγάπη τους.

Σκηνοθεσία: Σωκράτης ΚαψάσκηςΣενάριο: Γιώργος ΤζαβέλλαςΜουσική: Μάνος Χατζιδάκις

Πρωταγωνιστές: Ορέστης Μακρής, Τζένη Καρέζη, Πέτρος Φυσσούν, Ντίνος Ηλιόπουλος, Νίτσα Τσαγανέα, Λαυρέντης Διανέλλος, Νίκος Φέρμας, Ράλλης Αγγελίδης, Θάνος Τζενεράλης

Διάρκεια: 75΄

Χορηγός: ΚΕΑΝ

Χώρος Στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)Ώρα Έναρξης: 21.00Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45Εισιτήρια: € 5, E-Ticket: www.rialto.com.cy…