Αρχική Οικονομολόγος Το Eurogroup μετέτρεψε την Ευρωπαική Ένωση, σε Σοβιετική Ένωση του 1970

Το Eurogroup μετέτρεψε την Ευρωπαική Ένωση, σε Σοβιετική Ένωση του 1970

Κοινωνικά παντοπωλεία, κουπόνια, μετανάστευση, άστεγοι, άνεργοι, εξώσεις και μισθοί των 500 και 700 ευρώ. Αυτή είναι η σημερινή Ευρωπαική Ένωση, τουλάχιστον για τις χώρες του νότου.

Το Eurogroup κατάφερε μέσα σε μια τριετία να μετατρέψει την Ευρωπαική Ένωση, σε κάτι χειρότερο και από την Σοβιετική Ένωση της δεκαετίας του 1970. Μια ένωση όπου οι πολίτες ζουν στην φτώχια, την δυστυχία, στον εξευτελισμό.

Είναι απορίας άξιον, πως όλοι αυτοί οι σοφοί οικονομολόγοι στο Eurogroup, πιστεύουν ότι οι αποφάσεις τους θα εξυπηρετήσουν την φιλελεύθερη οικονομία, όντας όλοι τους νεοφιλελεύθεροι και οπαδοί του καπιταλισμού.

Πως θα μπορέσει να λειτουργήσει μια καπιταλιστική οικονομία όταν της στραγγίζεις την ρευστότητα, όταν της μειώνεις δραματικά την αγοραστική αξία κι΄όταν σκοτώνεις και εξαφανίζεις την κατανάλωση;

Πως μπορεί να λειτουργήσει μια ελεύθερη οικονομία, όταν επικρέμμεται πάνω από το κεφάλι των καταθετών το κούρεμα των αποταμιεύσεων τους;

Είναι αυτά σοβαρά πράματα και είναι μεθόδοι ενίσχυσης της Ευρωπαικής οικονομίας;

Όλες αυτές τους οι αποφάσεις έχουν μόνο ένα κοινό. Ότι τίποτα από όσα αποφάσισαν και αποφασίζουν, δεν βρίσκεται μέσα στην οικονομική επιστήμη. Και το γιατί είναι εύκολο να απαντηθεί. Γιατί απλά δεν παίρνουν αποφάσεις βασισμένες στην οικονομική θεωρία, αλλά πολιτικές αποφάσεις.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σημείο μια χώρα της Ευρωζώνης, του σκληρού πυρήνα όπως τον αποκαλούν της Ε.Ε. να λειτουργεί με χρηματοπιστωτικούς περιορισμούς. Κι΄αυτό δείχνει ότι ούτε Ευρωζώνη υπάρχει πια, ούτε και οι αρχές της Ε.Ε. είναι υπαρκτές.

Όλες οι αρχές της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης έχουν εξαφανισθεί. Δεν υπάρεχει ελευθερία χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, ούτε ελευθερία για επενδύσεις, αλλά πάνω απ΄όλα δεν υπάρχει αλληλεγύη, αυτό πάνω στο οποίο βασίστηκαν κάποτε το Βέγλιο, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, για να ιδρύσουν αυτή την Ένωση.

economoΛΟΓΟΣ …