Αρχική Οικονομολόγος Έλληνες τραπεζίτες χαρακτήρισαν τις τράπεζες που μας πήραν, σαν μόλυνση

Έλληνες τραπεζίτες χαρακτήρισαν τις τράπεζες που μας πήραν, σαν μόλυνση

Eκτός πραγματικότητας δηλώσεις έκαναν Ελλαδίτες τραπεζίτες σε συνεδρίο του Economist, όπου χαρακτήρισαν τις Κυπριακές τράπεζες σαν αλυσίδα μόλυνσης, την οποία έκοψαν με την “εξαγορά” τους από την τράπεζα Πειραιώς.

Βεβαίως οι Ελλαδίτες αδελφοί μας, δεν αναφέρθηκαν καθόλου στις αιτίες της μόλυνσης των Κυπριακών τραπεζών, που δεν ήταν άλλες από το κούρεμα των Ελληνικών ομολόγων και τα όσα έγιναν με την συγχώνευση των MIG και EGNATIA BANK με την Λαική.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα, ο Γεώργιος Ζανιάς, ο Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών , στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ελληνικές τράπεζες λέγοντας «ήταν υγιείς πριν την κρίση και αποκαθιστούν την ευρωστία τους» εκτιμώντας ότι ο αντίκτυπος της κρίσης στην Κύπρο δεν ήταν μεγάλος.

Συνεχίζοντας ο κ.Ζανιάς είπε, «οι ελληνικές Τράπεζες επιβίωσαν της διεθνούς κρίσης και, σε αντίθεση με άλλες χώρες, αυτή η κρίση δεν ήταν η πηγή της εγχώριας χρηματοοικονομικής κρίσης», όπως στην Κύπρο και την Ιρλανδία.

«Η Ευρωπαϊκή συζήτηση αναφορικά με το πώς θα σώσουμε τις Τράπεζες στο μέλλον μετά την κυπριακή υπόθεση, δεν έχει καμία συνάφεια με την ελληνική περίπτωση. Όχι μόνο διότι οι πόροι έχουν πλήρως ανακεφαλαιοποιηθεί και είναι ήδη διαθέσιμοι, αλλά και για μια σειρά άλλων λόγων, όπως το ότι η εξαγορά των υποκαταστημάτων των κυπριακών Τραπεζών και η ανακεφαλαιοποίησή τους, έκοψε θα λέγαμε την αλυσίδα της μόλυνσης προς την Ελλάδα».

Τα σχόλια δικά σας….

economoΛΟΓΟΣ…