Αρχική Τελευταία Νέα Ψευδογιατρός προσπάθησε να αποσπάσει €90.000 από 78χρονη – Έτσι τον συνέλαβαν

Ψευδογιατρός προσπάθησε να αποσπάσει €90.000 από 78χρονη – Έτσι τον συνέλαβαν

Πρόκειται για 57χρονο μόνιμο κάτοικο Κύπρου ο οποίος, ανακρινόμενος φέρεται να παραδέχθηκε ότι για λογαριασμό τρίτου προσώπου, εισέπραξε χρήματα σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις

Σε σύλληψη 57χρονου άντρα προχώρησε η Αστυνομία, για υποθέσεις που αφορούν την απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Συγκεκριμένα, άγνωστος άντρας φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί της Πέμπτης με 78χρονη κάτοικο της επαρχίας Λευκωσίας και φέρεται να της συστήθηκε ως ορθοπεδικός ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου και να της ανάφερε ότι η κόρη της, είχε σπάσει το πόδι της, βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση και χρειαζόταν άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, φέρεται να της ανέφερε ότι χρειαζόταν να καταβληθεί το χρηματικό ποσό των €90.000 για τη χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άγνωστος άντρας φέρεται να συνομίλησε με τον σύζυγο της παραπονούμενης και να του ανάφερε ότι έπρεπε να μεταβεί άμεσα στο Νοσοκομείο για να υπογράψει χαρτιά σχετικά με την χειρουργική επέμβαση. Επίσης, φέρεται να τους ανάφερε να κρατήσουν ανοικτή τη γραμμή και να συνομιλούν μαζί του.

Την ίδια στιγμή και ενώ η παραπονούμενη συνομιλούσε με τον άγνωστο άντρα, εισήλθε στην οικία η κόρη της, η οποία αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη και ειδοποίησε την Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν άμεσα στην οικία.

Ο άγνωστος άντρας ζήτησε από την παραπονούμενη να του αναφέρει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της, την κάλεσε και της ζήτησε όπως αφήσει το σταθερό τηλέφωνο χωρίς όμως να διακόψει την κλήση.

Η 78χρονη ανάφερε στον άγνωστο άντρα ότι θα μπορούσε να πληρώσει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε μετρητά. Ακολούθως ο άγνωστος άντρας της ζήτησε όπως συναντηθούν σε συγκεκριμένο χώρο για να του παραδώσει τα χρήματα.

Τα μέλη της Αστυνομίας παρακολουθούσαν διακριτικά το συγκεκριμένο χώρο συνάντησης και μόλις ο άγνωστος άντρας πλησίασε την παραπονούμενη και την ρώτησε αν έχει τα χρήματα, επενέβησαν και τον ακινητοποίησαν.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για 57χρονο μόνιμο κάτοικο Κύπρου, ο οποίος, ανακρινόμενος φέρεται να παραδέχθηκε ότι για λογαριασμό τρίτου προσώπου, εισέπραξε χρήματα σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τα οποία και μετέφερε σε άλλη χώρα.

Ο 57χρονος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Η Αστυνομία συστήνει ξανά ιδιαίτερη προσοχή, τονίζοντας ότι τέτοιες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών και στην κλοπή μεγάλων χρηματικών ποσών.

Επιπλέον, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στο κοινό όπως, σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιου τύπου τηλεφωνήματα, να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα Επαρχιακά ΤΑΕ, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • top
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά σε εν κινήσει φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας
Επόμενο άρθροΈρχονται βροχές – Το σκηνικό του καιρού