Αρχική Τελευταία Νέα Έρχονται βροχές – Το σκηνικό του καιρού

Έρχονται βροχές – Το σκηνικό του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά στα δυτικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ στη χερσόνησο της Καρπασίας τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα στα ορεινά και σε περιοχή του εσωτερικού, ενώ αργά το απόγευμα μεμονωμένη βροχή πιθανό να σημειωθεί και στα νοτιοανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια, τα ανατολικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα καταστούν, κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις ενώ κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά και στο εσωτερικού.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να παρατηρείται αραιή σκόνη. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.