Αρχική BusinessNews Όλη η αλήθεια για τους άνεργους νέους της Κύπρου

Όλη η αλήθεια για τους άνεργους νέους της Κύπρου

Σε ποια ηλικία είναι οι περισσότεροι άνεργοι, ποιοι επαγγελματικοί κλάδοι έχουν πληγεί περισσότερο, σε ποια επαρχία συναντάμε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός των ανέργων της Κύπρου.

Ανεργία Σύμφωνα με τη Eurostat: 

image

Αριθμός Ανέργων με στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις:

image

•    Τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις που δείχνουν την τάση της ανεργίας

•    Συγκρίνοντας το Σεπτέμβριο του 2015 με αυτό του 2014 υπάρχει μείωση περίπου 10% ενώ μεταξύ 2014 και 2013  στο 9%

Πρόβλημα ανά κατηγορία οικονομικής δραστηριότητας  – Μέσος όρος ανέργων 2015 (παρουσιάζονται οι περισσότερο προβληματικοί κλάδοι – σημαντικός ο αριθμός των νεοεισερχομένων)

image

Ανεργία ανά ηλικία | Μεγαλύτερο πρόβλημα οι ηλικίες 30 – 39 και 50 – 59

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με την ηλικία των ανέργων αφού μπορεί κάποιος να διαπιστώσει σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εξεύρεσης εργασίας στην Κύπρο το αντιμετωπίζουν νέοι άνθρωποι ηλικίας 30 εώς 39 χρόνων και πολίτες ηλικίας μεταξύ 50 με 59.

image

Ποσοστιαία μείωση μέσου όρου ανέργων ανά επαρχία (2015 – 2014)

Θετικά για την ανεργία ανα επαρχία είναι τα αποτελέσματα αφού για αρχή συναντάμε μείωση ανεργίας σε όλες τις επαρχίες. Την μεγαλύτερη μείωση την βρίσκουμε στην πρωτεύουσα με ποσοστό 11,77%, ακολουθεί η Λάρνακα με Αμμόχωστο, στην τρίτη θέση είναι η Λεμεσός και τελευταία έρχεται η επαρχία Πάφου με μείωση ανεργίας 4,67%. Τα αποτελέσματα για μείωση ανεργίας κατά επαρχία είναι για το έτος 2014-2015.

image

image

Πρόβλημα ανά επαγγελματική κατηγορία – Μέσος όρος ανέργων 2015 (παρουσιάζονται οι περισσότερο προβληματικές κατηγορίες – σημαντικός ο αριθμός των νεοεισερχομένων).

image

Σημειώσεις:

1.    Πηγές Πληροφόρησης – Κυπριακή και Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία2.    Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος του 2015 αφορά τους πρώτους εννέα μήνες.

ΠΗΓΗ: capital.sigmalive.com…