Αρχική Από το Παρελθόν Όταν ψυχοπαθής άρπαξε την ππάλα και έσφαζε περαστικούς στην οδό Ανεξαρτησίας στη...

Όταν ψυχοπαθής άρπαξε την ππάλα και έσφαζε περαστικούς στην οδό Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό

Ένα μακελειό που εκτυλίχθηκε το 1989 στη Λεμεσό και συγκλόνισε το παγκύπριο ήταν αυτό όπου 40χρονος με ψυχικά προβλήματα, άρπαξε ππάλα και ενώ περπατούσε στην οδό Ανεξαρτησίας, άρχισε να χτυπά με μανία όποιο έβρισκε μπροστά του, σκορπώντας το θάνατο, πανικό και τρόπο.
 
Ήταν γύρω στις 10 και 30 το πρωί της 7ης Αυγούστου 1989.
 
Ο 40χρονος ψυχοπαθής έφθασε στην οδό Ανεξαρτησίας κρατώντας μια άσπρη νάιλον σακούλα. Ήρεμος και σιωπηλός. Καθόλου ύποπτος. Σε κάποια στιγμή, έβγαλε από αυτή, μια ππάλα και χτύπησε την πρώτη περαστική που είδε μπροστά του. Και τότε ακολούθησε το μακελειό.

Ο κόσμος πανικόβλητος έτρεχε στο δρόμο και φώναζε «φύετε, φύετε… κάποιος σφάζει τον κόσμο» και σοκαρισμένος προσπαθούσε να κρυφτεί σε παρακείμενα καταστήματα.
 
Αποτέλεσμα της μανιακής ψύχωσης του Αντρέα Αγαθοκλή 40 ετών από την Φασούλα ήταν ο κρίσιμος τραυματισμός δυο γυναικών, 27 και 42 ετών ενώ ελαφρά τραυματίστηκε και ένας 68χρονος. Ο 40χρονος τραυμάτισε με την ππάλα στο σβέρκο και τον ώμο τις δυο γυναίκες και του 68χρονο λαχειοπώλη του έκοψε τον αριστερό καρπό του.

Το χρονικό του μακελειού
 
Η οδός Ανεξαρτησίας εκείνο το πρωινό έσφυζε από ζωή. Ο κόσμος πηγαινοερχόταν. Άλλοι έκαναν ψώνια, άλλοι χάζευαν τις βιτρίνες και άλλοι έπιναν τον καφέ τους.
 
Σε κάποια στιγμή ο κόσμος φώναζε «μην έρθετε εδώ, σταματήστε όλοι. Εδώ κάποιος σφάζει»…