Αρχική Τελευταία Νέα Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Σταδιακά όμως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε περιοχές νοτίως του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά στα δυτικά και στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα παντού στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο ενδέχεται τοπικά στα δυτικά παράλια να σχηματιστεί αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, παρόλο που αρχικά στα νοτιοδυτικά παράλια θα πνέουν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Την Τετάρτη θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία την Τρίτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ σταδιακά την Τετάρτη και την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.