Αρχική Τελευταία Νέα Αγανάκτηση του “Αγίου Τύχωνα” με τις κρατικές υπηρεσίες της πρωτεύουσας

Αγανάκτηση του “Αγίου Τύχωνα” με τις κρατικές υπηρεσίες της πρωτεύουσας

Αγανάκτηση, η οποία στρέφεται κυρίως στους ιθύνοντες των αρμόδιων υπουργείων, διακατέχει την τοπική Αρχή Αγίου Τύχωνα σε σχέση με τις αδικαιολόγητες, όπως τις χαρακτηρίζει, καθυστερήσεις που παρατηρούνται για την κατασκευή νέων κυματοθραυστών στη θαλάσσια περιοχή του.

Σε υπόμνημα προς τους προϊστάμενους των αρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων (Πολεοδομίας και Οικήσεως, Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος), το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα ζητά από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα να προωθήσουν τις διαδικασίες για την κατασκευή νέων παράλληλων κυματοθραυστών, με στόχο την ανάσχεση της διάβρωσης και γενικότερα την προστασία και βελτίωση της παραλίας.

Καλεί δε τους αρμοδίους να επισκεφθούν την περιοχή και να παρακαθήσουν σε σύσκεψη για συζήτηση του θέματος και τη λήψη μέτρων για βελτίωση και ανάπτυξη της παραλίας.

Αίτημα του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι η εκπόνηση σχετικής μελέτης και ο σχεδιασμός των προτεινόμενων έργων –νέων παράλληλων κυματοθραυστών, προστασία και βελτίωση της θαλάσσιας περιοχής που ξεκινά από την Αρχαία Aμαθούντα – εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας και εκτείνεται στα ανατολικά μέχρι τα όρια του Αγίου Τύχωνα.

«Η κατασκευή νέων παράλληλων κυματοθραυστών στη θαλάσσια περιοχή της περιοχής μας είναι αναγκαία για την προστασία από τη διάβρωση και ανάπτυξη της παραλίας», ανέφερε στον «Φ» ο κοινοτάρχης Αγίου Τύχωνα Γιώργος  Στυλιανού.

Επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της κατασκευής νέων παράλληλων κυματοθραυστών, ο κ. Στυλιανού αναφέρει ότι το συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας είναι επηρεασμένο από τη διάβρωση και η υλοποίηση του έργου θα συμβάλει καθοριστικά, τόσο στην προστασία της ακτής και στην αναβάθμιση της παραλίας, όσο στην προστασία του παραλιακού πεζόδρομου της περιοχής.

ΠΗΓΗ: philenews…