Αρχική Λεμέσιος Αγαπητό Κυπριακό Κράτος, ιδιωτικοποιήστε και το Παλιό Λιμάνι, γιατί αυτό το αφήσατε...

Αγαπητό Κυπριακό Κράτος, ιδιωτικοποιήστε και το Παλιό Λιμάνι, γιατί αυτό το αφήσατε στην Αρχή Λιμένων;

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Είναι προφανές ότι η Αρχή Λιμένων δεν μπορεί σε καμμιά περίπτωση να διαχειριστεί το έργο στο Παλιό Λιμάνι. Το ότι το έργο έχει αποπερατωθεί πριν από τρία χρόνια κι΄ακόμη παραμένει βουβό είναι ίσως η πιο μεγάλη απόδειξη γι΄αυτό.

Υπάρχουν όμως κι΄άλλα πολλά. Πολλά που θα έπρεπε κατ΄αρχάς να ανησυχούν όλους αυτούς τους επιχειρηματίες που έχουν ενοικιάσει υποστατικά και ετοιμάζονται να “ρίξουν” χιλιάδες ευρώ για να λειτουργήσουν κάτι εκεί και βεβαίως εμάς.

Εμάς όλους, όσους αγαπούμε την πόλη μας. Την Λεμεσό μας. Αλήθεια πως είναι δυνατόν για έναν επενδυτή να αποδεκτεί ότι στο έργο αυτό η ΑΛΚ επιτρέπει να εισέρχονται αυτοκίνητα και να κυκλοφορούν πάνω κάτω με ότι αυτό σημαίνει;

Πως είναι δυνατόν σε ένα έργο με ψυχαγωγικές χρήσεις σε μια σειρά της επίχωσης και της μαρίνας όπου ο κόσμος διακινείται πεζός, να κυκλοφορούν μέσα στο Παλιό Λιμάνι αυτοκίνητα σαν και να είναι σε λεωφόρο;

Τα αυτοκίνητα που ήδη έχουν δημιουργήσει μεγάλες ζημιές. Το πλακόστρωτο σε πολλά σημεία είναι γεμάτο με λάδια. Σε άλλα σημεία έχει σπάσει. Έχει μαυρίσει και έχει καταστραφεί. Κι΄ενώ είναι καινούργιο μοιάζει πολύ παλιό.

Είναι και το θέμα της ασφάλειας των πεζών. Πως είναι δυνατόν ανάμεσα τους, σε αυτούς που θα κάθονται στις καφετέριες, τις ταβέρνες, τα εστιατόρια, να παιρνούν από την μέση τους τα αυτοκίνητα; Σκεφτήκατε τι θα πει ένας τουρίστας;

Και βέβαια η δικαιολογία ότι τάχατες τα αυτοκίνητα που εισέρχονται είναι αυτά των ψαράδων, δεν είναι παρά ένα ψέμα. Αλλά κι΄αν ακόμη είναι έτσι. Να τους επιτρέπεται μόνο για κάποιες ώρες. Νωρίς το πρωί ας πούμε τότε που βγαίνει η ψαριά.

Είναι λοιπόν προφανές ότι η ΑΛΚ δεν είναι κατάλληλη για την διαχείριση αυτού του σημαντικού για την πόλη μας χώρου. Κι’αφου όλα τα ιδιωτικοποιούμε και είναι της μόδας, κράτος ιδιωτικοποίησε και το Παλιό Λιμάνι. Πρώτιστα αυτό.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…