Αρχική Εκδηλώσεις «Αιδοίων Μονόλογοι» και στη Λεμεσό

«Αιδοίων Μονόλογοι» και στη Λεμεσό

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου σε συνεργασία με την Alpha Square παρουσιάζουν το πολυβραβευμένο έργο της Αμερικανής συγγραφέως και ακτιβίστριας Ηβ Ένσλερ, «Αιδοίων Μονόλογοι».

Αποσπάσματα αυτού του έργου θα διαβάσουν τρεις ξεχωριστές ηθοποιοί, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η Στέλα Φυρογένη και η Άννα Γιαγκιώζη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου.

Το αιδοίο είναι ένα κοινό σημείο συνάντησης για άντρες και γυναίκες… σε πολλαπλά επίπεδα.

Το αναλόγιο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Παλλάς στην Λευκωσία, στις 14 Δεκεμβρίου, και τώρα έρχεται στην Λεμεσό για ένα μόνο βράδυ στο Θέατρο Ριάλτο, στις 20 Ιανουαρίου.

Η βραδιά πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 15 χρόνια προσφοράς, δράσης και ακτιβισμού του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου. Στοχεύει τόσο στη γνωστοποίηση του έργου του Ινστιτούτου, όσο και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα διακρίσεων κοινωνικού φύλου. Για τον λόγο αυτό, μέρος των εσόδων θα προσφερθούν για τη στήριξη του έργου και των προγραμμάτων του Ινστιτούτου και συγκεκριμένα για τα προγράμματα πρόληψης της έμφυλης βίας και των ανισοτήτων ανάμεσα στους/στις νέους/νέες.

Το θεατρικό έργο «Αιδοίων Μονόλογοι» παρουσιάζει ιστορίες βασισμένες σε συνεντεύξεις 200 πανανθρώπινων γυναικών που προκαλούν γέλιο, συγκίνηση, αναστάτωση, λύπη, συμπάθεια κι έχουν στόχο να προκαλέσουν για ένα ευαίσθητο θέμα που παραμένει ταμπού ακόμα και σήμερα. Η συγγραφέας Ηβ Ένσλερ αποδεικνύει μέσα από τα γέλια, τα δάκρυα και τα ρίγη που προκαλούν οι ιστορίες/μονόλογοι ότι το αιδοίο είναι ένα κοινό σημείο συνάντησης για άντρες και γυναίκες… σε πολλαπλά επίπεδα. Ένα αναλόγιο για την γυναίκα και την απαραίτητη απελευθέρωση που χρωστάει στον εαυτό της, αλλά και τον άντρα που ακόμα δεν έχει ξεκολλήσει από άθλια στερεότυπα….