Αρχική Τελευταία Νέα Ανακαινίζεται η αυλή και η αποθήκη στο αρχοντικό Παυλίδη, δυστυχώς όχι και...

Ανακαινίζεται η αυλή και η αποθήκη στο αρχοντικό Παυλίδη, δυστυχώς όχι και το κτήριο

Ένα από τα κτήρια τα οποία με την αρχιτεκτονική τους κοσμούν ή θα έπρεπε να κοσμούν το κέντρο της πόλης μας είναι και το γνωστό αρχοντικό Παυλίδη το οποίο βρίσκεται στην γωνία των οδών Θέμιδος και Ιφιγενείας.

Όπως είναι γνωστό στο αρχοντικό αυτό το οποίο δυστυχώς σήμερα βρίσκεται σε κακά χάλια στεγάζονταν για αρκετά χρόνια υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού οι οποίες αποχώρησαν λόγω ακαταλληλότητας του.

Το κτήριο αυτό είχε τεθεί κάποτε σαν υποψήφιο για να στεγάσει μέρος του τμήματος Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ κάτι που όμως δεν προχώρησε ενώ στην συνέχεια ο Δήμος Λεμεσού ζήτησε χρήματα από το κράτος για ανακαίνιση του για να στεγαστεί εκεί το Θεατρικό Μουσείο όμως το κράτος θεώρησε το κόστος ψηλό και απέρριψε το αίτημα.

Έτσι λοιπόν χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για να καταστεί το αρχοντικό Παυλίδη στολίδι και σημείο αναφοράς για την πόλη μας, χάθηκε η ευκαιρία να έχουμε αυτό το εκπληκτικό μουσείο στην καρδιά του κέντρου της Λεμεσού.

Σήμερα όπως βλέπετε και στις πιο κάτω φωτογραφίες έχει ανακαινιστεί η αυλή και η αποθήκη του κτηρίου η οποία βρίσκεται στο πίσω μέρος του και μάλλον ο χώρος αυτός θα γίνει καφετέρια. Ας είναι ας πούμε κι΄αυτό.

Οικία Κρυστάλλιας Παυλίδη:Οικοδομήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και ήταν ένα από τα ποιο εντυπωσιακά κτίρια της εποχής. Ο ιδιοκτήτης της ο μεγαλέμπορος Μ. Γαβριηλίδης (Χατζηγαβρίλης), το έδωσε αργότερα στην κόρη του Κρυσταλλία. Το σχέδιο της εκπονήθηκε από τον εμπειρικό αρχιτέκτονα Κ. Τραχανά….

image
image