Αρχική Τελευταία Νέα Αναστάτωση στην Κοινότητα Καλαβασού – Άγνωστοι έσπασαν τάφους στο κοιμητήριο του χωριού...

Αναστάτωση στην Κοινότητα Καλαβασού – Άγνωστοι έσπασαν τάφους στο κοιμητήριο του χωριού (Φωτογραφίες)

Φρικτό σκηνικό αντίκρησε κάτοικος Καλαβασού γύρω στις 9 το πρωί όταν πήγε στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι σε τάφο οικείου του προσώπου και βρήκε το χώρο λεηλατημένο. Άγνωστοι οι οποίοι φαίνεται να έδρασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, κατέστρεψαν τάφους και με σπρέι ζωγράφισαν τα σύμβολα της σβάστικας και πεντάλφα. Σε κάποια σημεία είχαν τοποθετήσει και αναμμένα κεριά.

Ο κοινοτάρχης εκτιμά πως τα άτομα που προέβησαν στους βανδαλισμούς είναι άτομα που δεν διαμένουν στην κοινότητα και καταδικάζει το γεγονός, το οποιό, ανέφερε σημειώθηκε σε μια κοινότητα φιλήσυχη, όπως η κοινότητα της Καλαβασού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πολίτης που πήγε στο νεκροταφείο το πρωί της Παρασκευής, ειδοποίησε τις Αρχές ότι υπάρχουν βανδαλισμοί στον χώρο. Από ό,τι φαίνεται υπάρχουν ζημιές σε 15 τάφους ενώ οι δράστες σχημάτισαν στους τάφους σύμβολα, πεντάλφα και σβάστικες.

Η Αστυνομία Ζυγίου και το ΤΑΕ Λάρνακας βρίσκονται στη σκηνή για εξετάσεις, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών.

Ο κοινοτάρχης, Λευτέρης Φωκά ανέφερε ότι καταστράφηκαν συνολικά δεκαπέντε οικογενειακοί τάφοι και ότι ο ίδιος πιστεύει ότι έγινε κάποιο είδος τελετής χθες το βράδυ στο χώρο.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ