Αρχική Λεμέσιος Αναστήθηκε μέσα από τους πεζοδρόμους

Αναστήθηκε μέσα από τους πεζοδρόμους

“Μετά την παρακμή, ξανά η ακμή… Η εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, ξαναπαίρνει ζωή. Οι πεζόδρομοι γεμίζουν από κόσμο και σε κάθε γωνιά οι καφετερίες και τα εστιατόρια σφύζουν από κίνηση. Η παλιά πόλη της Λευκωσίας έχει αλλάξει όψη.

Σύμφωνα με στοιχεία από το δημαρχείο Λευκωσίας που αφορούν τις αιτήσεις για πολεοδομικές άδειες, τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν ανοίξει περίπου 80 νέοι χώροι”.

Το πιο πάνω κειμενάκι με τον τίτλο, Αναστήθηκε η παλιά Λευκωσία, μαζί με την πιο πάνω φωτογραφία, είναι από το πρωτοσέλιδο του Φιλελευθέρου, στην έκδοση του περασμένου Σαββάτου.

Η εφημερίδα στις σελίδες, 21-22, φιλοξενούσε αναλυτικό ρεπορτάζ, μέσα από το οποίο παρουσιαζόταν πως η παλιά Λευκωσία αναστήθηκε, αναπτύχθηκε και αναγγενήθηκε, με την δημιουργία των πεζοδρόμων.

Περιοχές οι οποίες ήταν υποβαθμισμένες, ήταν γκέτο ξένων, δρόμοι γεμάτοι με καταστήματα άδεια, σήμερα σφύζουν από ζωή. Και το βράδυ αλλά και την μέρα, λειτουργώντας μάλιστα και με ωράριο τουριστικό.

Η Λευκωσία δεν είναι μακρυά. Αν λοιπόν κάποιοι δεν μπορούν να δουν τι συμβαίνει στα εμπορικά κέντρα των πόλεων στο εξωτερικό ας κάνουν μια βόλτα μέχρι την πρωτεύουσα. Και μετά ας προβληματιστούν και για την Λεμεσό.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…