Αρχική ΑΕΛ Αν δεν έψαχναν το Πιέχ θα έβαζαν περισσότερα, η ΑΕΛ κέρδισε τον...

Αν δεν έψαχναν το Πιέχ θα έβαζαν περισσότερα, η ΑΕΛ κέρδισε τον ΕΡΜΗ με 3-1

Παίζοντας αρκετά καλά η ΑΕΛ κέρδισε τον ΕΡΜΗ με 3-1 και αύξησε την μεταξύ τους διαφορά στους 4 πόντους στην μάχη που κάνουν οι δυο ομάδες για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο των play out.

Από την πρώτη στιγμή οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ έψαχναν τον Αρκάδιους Πιέχ ο οποίος αν σκόραρε σήμερα θα έσπαζε το ρεκόρ των Ράουφμαν και Βασκονσέλος σκοράροντας σε εννιά συνεχόμενα παιγνίδια.

Αυτό επηρέασε ως προς την αξιοποίηση των ευκαιριών των γαλαζοκιτρίνων με τον Πιέχ να μην τα καταφέρνει τελικά και παρά τα γεγονός ότι είχε δυο τετ α τετ με την αντίπαλη εστία, ενώ του ακυρώθηκε κι΄ένα γκολ.

Το σκορ για την ΑΕΛ άνοιξε με όμορφο τρόπο ο Μεσκά στο 13′. Στο 55′ ο Σαρδινέρο έκανε το 2-0 για την ΑΕΛ ενώ ο Κυριάκου πέτυχε το 3-0 για την Λεμεσιανή ομάδα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μαγέλε στο 90′.

Όσον αφορά τις χαμένες ευκαιρίες του Πιέχ, στο 21′ ο Σαρδινέρο του πέρασε την μπάλα βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 41′ και πάλι το Σαρδινέρο του σέρβιρε έτοιμο γκολ πλάσαρε και η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι.

Τέλος στο 82′ μετά από πάσα του Στεπάνοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίκτυα ο διαιτητής όμως είδε, μόνος αυτός το είδε, φάουλ του Στεπάνοβιτς κι΄ακύρωσε το γκολ. Στο 28′ ο Αγκάνοβιτς ανατράπηκε από τον Σίργκι ο διαιτητής όμως και παρά το γεγονός ότι είδε το πέναλτυ δεν το υπέδειξε.

Στα αξιοσημείωτα καταγράφηκε το ντεμπούτο του δεκαεξάχρονου Γιάννη Γερολέμου ο οποίος πέρασε στο παιγνίδι στο 83′ στην θέση του Αγκάνοβιτς. 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:ΑΕΛ (Π. Χριστοδούλου): Ντεγκρά, Αϊρόσα, Κυριάκου, Αντράντε (39’ Στιεπάνοβιτς), Ρομπέρ, Σοάρες, Κουταντέρ, Αγκάνοβιτς (83’ Γερολέμου), Μέσκα (80’ Φράγκος), Σαρδινέρο, Πίεχ.Ερμής (Ν. Παναγιώτου): Παναγόπουλος, Μουλαζίμης (46’ Ροσάδο), Πίνα, Σίργκι, Χριστοφή, ΕνΝτόνγκ, Γκονθάλεθ, Γουίκς, Βασιλόγιαννης (80’ Λίλλης), Ντίξον (73’ Μαγέλε), Κεϊτά….