Αρχική Λεμέσιος Αν είσασταν εσείς στο καρότσι, πως θα νοιώθατε;

Αν είσασταν εσείς στο καρότσι, πως θα νοιώθατε;

Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, αγαπητέ αστυνομικέ διευθυντή Λεμεσού και όσοι άλλοι αρμόδιοι είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης και των νόμων.

Θα μπορούσατε να μπείτε για μερικά δευτερόλεπτα, στην θέση αυτού του παιδιού που είναι στο καρότσι;

Θα μπορούσατε να μπείτε στην θέση αυτών των ξένων επισκεπτών που ήλθαν στην πόλη μας για να περάσουν λίγες μέρες ανεμελειάς, ξεκούρασης, να ζήσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης, να ξεφύγουν από την καθημερινή τους ρουτίνα;

Τι έκαναν οι άνθρωποι; Έκαναν αυτό για το οποίο ήλθαν στην Κύπρο.

Θέλησαν να απολαύσουν τον ηλιόλουστο καιρό δίπλα στην θάλασσα, βολτάρωντας πάνω στον υποτίθετε παραλιακό πεζόδρομο; Αλήθεια αυτός είναι τελικά πεζόδρομος; Είναι ποδηλατόδρομος; Γιατί καθημερινά, μόνο για χώρος στάθμευσης μοιάζει.

Πλέον η κατάσταση με την παράνομη στάθμευση δεν έχει απλά ξεφύγει. Έχει γίνει πολύ επικύνδυνη. Οι ασυνείδητοι οδηγοί αφήνουν πλέον παντού τα οχήματα τους χωρίς τίποτα να τους ενοχλεί ή να τους ενδιαφέρει και χωρίς κανείς να τους τιμωρεί γι΄αυτό.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Σε πεζόδρομους, στις πλατείες, οι μοτοσυκλέττες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Και γίνεται συνέχεια όλο και πιο μαζικό. Οι μοτοσυκλετιστές έχουν πλέον καθιερώσει στην αντίληψη τους, ότι ο πεζόδρομος είναι χώρος διέλευσης των μηχανών.

Όλα αυτά θα λυθούν πολύ απλά. Με αυτό που είπε ο νεος υπουργός. Με πεζές περιπολείες, αλλά και με την άμεση μετεξέλιξη της τροχονομίας, σε δημοτική αστυνομία, με ότι αυτό συνεπάγεται, γιατί αυτό είναι σήμερα άμεση ανάγκη.

Αγαπητοί αρμόδιοι, προστατέψτε την πόλη μας. Προστατέψτε τους πολίτες, Κύπριους και ξένους. Τιμωρείστε παραδειγματικά αυτούς που παρανομούν. Αλλά κάντε το σήμερα. Γιατί αύριο ίσως να είναι πάρα πολύ αργά.

ο ΛΕΜΕΣ ιος …