Αρχική Λεμέσιος Αξιότιμε κ.υπουργέ Εσωτερικών, κάντο όπως στο Κολόσσι και με τους Τσιερκέζους, κάντο...

Αξιότιμε κ.υπουργέ Εσωτερικών, κάντο όπως στο Κολόσσι και με τους Τσιερκέζους, κάντο για την Λεμεσό

Πριν από δυόμισυ χρόνια περίπου, είχε τότε γίνει δημοψήφισμα ανάμεσα στους “δημότες” της κοινότητας Τσερκέζ Τσιφλίκ, με ερώτημα το κατά πόσο ήταν υπέρ ή κατά για την ένταξη της κοινότητας τους στην Δήμο Λεμεσού.

Τότε λοιπόν οι ψηφοφόροι της κοινότητας Τσερκέζ Τσιφλίκ ψήφισαν στην πλειοψηφία τους αρνητικά και συγκεκριμένα από τους 33 ψηφοφόρους της κοινότητας ψήφισαν οι 20, 14 αρνητικά, 5 θετικά ενώ ένα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο.

Μιλώντας στα Μ.Μ.Ε. μετά το αποτέλεσμα αυτό ο Δήμαρχος Λεμεσού δεν είχε αποκλείσει τότε την πιθανότητα επανάληψης του δημοψηφίσματος αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ο κοινοτάρχης είχε ψηφίσει υπερ ενώ πολλοί από όσους ψήφισαν δεν κατοικούν στην κοινότητα.

Για όσους δεν γνωρίζουν η κοινότητα Τσερκέζ Τσιφλίκ είναι μια λιλιπούτεια κοινότητα με το πολύ δέκα κατοίκους η οποία όμως διοικητικά καλύπτει σήμερα μια τεράστια έκταση γης η οποία απλώνεται πίσω από το εμπορικό κέντρο My Mall μέχρι και το Ακρωτήρι.

Το θέμα που προκύπτει και πιθανότατα γι΄αυτό να είχε δημιουργηθεί και η ανάγκη δημοψηφίσματος, είναι ότι στην περιοχή αυτή προγραμματίζονται τεράστιες επενδύσεις σε δυο τουλάχιστον πολύ μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Το ένα είναι το έργο γκολφ το οποίο προγραμματίζει η εταιρεία Λανίτη και το οποίο πρόσφατα έχει αδειοδοτηθεί ενώ στην περιοχή φαίνεται να υπάρχει στα σκαριά παρόμοιο έργο από γνωστό όμιλο σε ιδιόκτητη έκταση 500 σκαλών.

Ακόμη και σύμφωνα με την πληροφόρηση μας είναι ότι και μετά και την πρόσφατη συμφωνία των Βρεττανικών Βάσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία για τις περιουσίες στις Βάσεις, το Τσερκέζ Τσιφλίκ έχει αναλάβει και την διαχείριση της λειτουργίας των οποιονδήποτε επιχειρήσεων στην περιοχή της Απλώστρας (Lady’s Mile).

Χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση γιατί φαντάζομε αντιλαμβάνεστε όλοι για το τι μιλούμε, καλούμε τον αξιότιμο υπουργό εσωτερικών αν νομικά αυτό γίνεται να κάνει ότι έκανε με τα δυο Κολόσσια και με την κοινότητα Τσερκέζ Τσιφλίκ και να την εντάξη στον Δήμο Λεμεσού.

Γιατί δεν μπορεί να έχουν τέτοιες κοινότητες τόσο τεράστια έσοδα σε βάρος του ονόματος της Λεμεσού μιας και όλα αυτά ναι γίνονται στην Λεμεσό, ούτε στα Τσερκέζ Τσιφλίκ, ούτε στις Παρεκκλησιές, τους Πύργους ή τις Μουτταγιάκες.

Θα επανέλθω και σε σχέση με την παραλία σε όσα αναφέρω στο τέλος, μετά όμως από το Τσερκέζ Τσιφλίκ!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…