Αρχική Λεμέσιος Από την γη ως τον ουρανό, Δήμος Λεμεσού και Δήμος Λευκωσίας, δυστυχώς...

Από την γη ως τον ουρανό, Δήμος Λεμεσού και Δήμος Λευκωσίας, δυστυχώς βλέπουμε την γη ανάποδα

Χθες άκουσα με ενδιαφέρον τον δήμαρχο Λευκωσίας να απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και ακροατών στο ραδιόφωνο του ΑΣΤΡΑ.

Και άκουσα ξανά τον δήμαρχο Λευκωσίας να μιλά για το όραμα του δήμου του για μια εντός των τειχών πόλη χωρίς αυτοκίνητα.   Ο δήμαρχος Λευκωσίας κάλεσε τον κόσμο να σταθμεύει εκτός της εντός των τειχών πόλη και να περπατά για να φτάνει στους πεζόδρομους.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι το δίκτυο πεζοδρόμων θα ενισχυθεί ενώ αποκάλυψε ότι ο δήμος Λευκωσίας βρίσκεται στην διαδικασία αγοράς 12 μικρών λεωφορείων τα οποία θα κινούνται γύρω από την παλιά πόλη για να αποβιβάζουν όσους θέλουν να εισέρχονται στους πεζοδρόμους.

Σε όλα αυτά θα συμπληρώσω τα όσα ο δήμαρχος Λευκωσίας είχε πει σε ένα άλλο ραδιόφωνο πριν από μερικές εβδομάδες όταν αναφερόμενος στις καφετέριες και στα υπόλοιπα καταλύματα αναψυχής τα οποία έχουν λειτουργήσει το τελευταίο διάστημα στην παλιά πόλη είπε ότι ο δήμος ενισχύει αυτή την προσπάθεια γιατί αυτό θέλει ο κόσμος.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα είπε ότι ο δήμος μαζί με τους ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων κάθονται συχνά στο ίδιο τραπέζι και συζητούν και λύνουν προβλήματα, ενώ ο δήμος έχει συστήσει επιτροπή αισθητικής η οποία συμβουλεύει και καθοδηγά αυτά τα μαγαζιά σε θέματα αισθητικής και μιας ομοιόμορφης όσο το δυνατόν εμφάνισης.

Τέλος και το πιο σημαντικό ο δήμαρχος Λευκωσίας είχε πει ότι για όσους επενδύουν σε τέτοιες επιχειρήσεις στην παλιά πόλη ο δήμος δεν ζητά χώρους στάθμευσης έτσι που να τους διευκολύνει λέγοντας ότι οι χώροι στάθμευσης και η στάθμευση γενικότερα είναι θέμα που ο δήμος θα πρέπει να επιληφθεί και να λύσει.

Ξεκινώντας από το τελευταίο θυμίζω την πολύ πρόσφατη ΟΜΟΦΩΝΗ δυστυχώς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λεμεσού σύμφωνα με την οποία αν μια τέτοια επιχείρηση ζητά άδεια από τώρα και στο εξής για να λειτουργήσει στο κέντρο της πόλης, θα πρέπει να υποδυκνίει συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης κάτι βεβαίως που θεωρείται σχεδόν αδύνατο.

Δεν χρειάζεται βεβαίως να αναφερθώ στο θέμα επέκτασης των πεζοδρόμων στην δική μας πόλη, όταν μετά από μια ανάπλαση τέτοιου μεγέθους στο κέντρο της πόλης μας η κυριότερη εμπορική οδός παραμένει δρόμος διπλής κατεύθυνσης και δρόμος όσο το δυνατόν πιο φιλικός στα αυτοκίνητα τα οποία σταθμεύουν παντού σε αυτόν.

Δεν χρειάζεται ούτε και να πω για το αν ο δήμος Λεμεσού κάνει ότι πρέπει και μπορεί για να κρατήσει τα αυτοκίνητα μακριά από το κέντρο, όπως στοχεύει ο δήμος Λευκωσίας, όταν ο δικός μας δήμος ανοίγει την καρδιά του κέντρου την νεότευκτη πλατεία πανεπιστημίου στα αυτοκίνητα και την μετατρέπει σε ένα αντιαισθητικό και απαράδεκτο parking.

Είναι πολλά που μπορώ να πω, θα πω όμως απλά ότι η απόσταση ανάμεσα στον τρόπο σκέψης των δυο δήμων είναι από την γη μέχρι και τον ουρανό και δυστυχώς αυτοί που βλέπουν την γη ανάποδα είμαστε εμείς εδώ στη Λεμεσό.

ο ΛΕΜΕΣ ιος

 …