Αρχική Πρόταση Βάλτε το Λάμπουσα στην εκβολή του Γαρύλλη

Βάλτε το Λάμπουσα στην εκβολή του Γαρύλλη

Η εισήγηση/πρόταση δεν είναι δικιά μας, αλλά του φίλου αναγνώστη μας, Τάσου. Με την εισήγηση/πρόταση βεβαίως και συμφωνούμε. Απολογούμαστε για την κακή εικόνα, όπως την παρουσιάζουμε πιο πάνω. Δεν μπορούσαμε να φτιάξουμε κάτι καλύτερο. Η ουσία όμως γίνετε κατανοητή.

Η εισήγηση/πρόταση είναι όπως το καράβι Λάμπουσα, το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται στο καρνάγιο της Λεμεσού και ανακαινίζεται, όπως τοποθετηθεί στο κανάλι το οποίο δημιουργείται στην εκβολή του ποταμού Γαρύλλη, εκεί όπου συναντώνται τα έργα του παλιού λιμανιού και της μαρίνας και όχι στην επίχωση.

Όπως είναι γνωστό και για όσους δεν το γνωρίζουν το αναφέρουμε, το καράβι Λάμπουσα θα τοποθετηθεί μέσα στην ερχόμενη Άνοιξη σε χώρο μπροστά στην επίχωση, κάπου πλησίον της αποβάθρας και θα είνα προσβάσιμο σε επισκέπτες μιας και θα μετατραπεί σε πλωτό μουσείο.

Κατά τους χειμερινούς μήνες το καράβι θα τοποθετείται σε χώρο στο παλιό λιμάνι, για προστασία του από την θαλασσοταραχή, κάτι που δεν θα είναι αναγκαίο αν το καράβι τοποθετηθεί εκεί που αναφέρουμε στην εισήγηση/πρόταση μας.

Η μπάλα είναι πλέον στα πόδια του Δήμου Λεμεσού, ο οποίος και πάλι προς ενημέρωση σας, ψάχνεται για την εξεύρεση χώρου για το ναυτικό μουσείο, μετά την μη παραχώρηση μέρους των αποθηκών Τρακασιόλ για τον σκοπό αυτό.

 …