Αρχική Οικονομολόγος Βγάζω το καπέλο του Αρχιεπισκόπου και βλέπω δυστυχώς να αποκτούμε σύντομα και...

Βγάζω το καπέλο του Αρχιεπισκόπου και βλέπω δυστυχώς να αποκτούμε σύντομα και κοινωνικά πανδοχεία

Δεν τον πολυπάω για το πνευματικό του έργο, αλλά μέσα μέσα σαν economoΛΟΓΟΣ, του βγάζω και το καπέλο και του κάνω και δέκα υποκλίσεις.

Δεκάδες δημοσιογράφοι, 56 βουλευτές και τόσοι άλλοι, είχαν ακούσει το διάγγελμα του προέδρου μετά το Eurogroup στο οποίο ανάμεσα σ΄άλλα ανέφερε ότι δεν θα βγαίνει ο κόσμος από τα σπίτια του αλλά θα πληρώνουν ενοίκιο.

Και κανένας από όλους αυτούς δεν ρώτησε, δεν έψαξε, πιθανότατα δεν κατάλαβε. Και αφου δεν ρώτησαν, δεν έψαξαν και δεν κατάλαβαν αυτοί, δεν κατάλαβε τίποτα κι΄ο λαός. Γι΄αυτό άλλωστε ποσοστό 75% εξακολουθεί να υποστηρίζει το μνημόνιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος όμως κατάλαβε, γιατί τέτοια πράματα δεν του ξεφεύγουν και όχι απλά κατάλαβε αλλά και μίλησε κι΄αυτό τον κάνει στα μάτια μου να είναι πραγματικά “τσιάκκος”.

Χαρακτήρισε ανοσιούργημα αυτό που πάει να γίνει με την Τράπεζα Κύπρου και κάλεσε όσους έχουν δάνεια με εγγυήσεις να αντιδράσουν. Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος κατάλαβε και όχι απλά κατάλαβε, αλλά και γνωρίζει.

Γνωρίζει ότι με βάση τα μνημονιακά νομοσχέδια τα οποία οι βουλευτές ψήφισαν, πιθανότατα χωρίς να τα καταλάβουν, κάπου στα μέσα του 2015 η τρόικα και όσοι είναι πίσω από αυτή, θα καταφέρουν να “αποκτήσουν”, μεγάλο ποσοστό των περιουσίων.

Και θα το κάνουν αυτό σχεδόν τζάμπα και μισοτιμής, κάπου στο 60% του ποσοστού της αξίας των περιουσιών. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η μελέτη της Pimco, που υπολόγισε τα ακίνητα στο ποσοστό αυτό. Όλα γίνονται από την τρόικα μεθοδικά και με πρόγραμμα.

Και τα ακίνητα είναι ο μεγάλος και απώτερος στόχος αυτή την στιγμή των τροικανών. Γι΄αυτό τουλάχιστον ας το καταλάβουμε. Και ας προετοιμαστούμε ο καθένας ξεχωριστά για το τι θα μας συμβεί. Ας προστατέψουμε τα νώτα μας και ας σώσουμε ότι σώζεται.

Έχοντας ωστόσο δυστυχώς κατά νού, ότι το 2015 κάπου στο Φθινόπωρο, πέραν των κοινωνικών παντοπωλείων ίσως δούμε στην Κύπρο μας για πρώτη φορά και τα κοινωνικά πανδοχεία.

Διαβάστε ακριβώς τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος όπως το αναφέρει ο ΠΟΛΙΤΗΣ και αν θέλετε ρίξτε και καμμιά ματιά στο μνημόνιο αλλά και στα μνημονιακά νομοσχέδια. Και όσοι ακόμη δεν έχετε καταλάβει, επικεντρωθείτε στο τρίγωνο, μη εξυπηρετούμενα δάνεια, κτηματική τράπεζα και ELA.

Ανοσιούργημα, χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ την πρόταση την οποία συζητούν η Κεντρική Τράπεζα, ο υποουργός Οικονομικών και η Τρόικα, για διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου σε εμπορική και κτηματική.

Με πολλή δεξιοτεχνία, είπε, «προσπαθούν να εκποιήσουν τις περιουσίες του φτωχού κόσμου» και κάλεσε όσους έχουν δάνεια με εγγυήσεις να αντιδράσουν. Δήλωσε ακόμη ότι ζήτησε να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα για συζήτηση του ζητήματος.

economoΛΟΓΟΣ…