Αρχική Τελευταία Νέα Βοηθήστε την Τροχαία για το θανατηφόρο της Λεμεσό – Ψάχνει μαρτυρία...

Βοηθήστε την Τροχαία για το θανατηφόρο της Λεμεσό – Ψάχνει μαρτυρία για το ποιος πέρασε με κόκκινο

Αναζητεί μαρτυρία η Τροχαία για το τραγικό θανατηφόρο του Σαββάτου στη Λεμεσό που στοίχισε τη ζωή στους τρεις νέους – Επιμένει ότι δεν πέρασε με κόκκινο ο 25χρονος που τελεί υπό κράτηση για τον ξυλοδαρμό ταξιτζή που προηγήθηκε – Δεν συνεργάζεται με τις αρχές – Ψάχνει το τρίτο πρόσωπο που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο την ώρα του ξυλοδαρμού η Αστυνομία – Δεν μιλά ούτε ο συνοδηγός που ήταν στο αυτοκίνητο την ώρα του δυστυχήματος και επιμένει ότι δεν γνωρίζει τον οδηγό – Μαρτυρίες τον διαψεύδουν

Οι έρευνες για το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα του Σαββάτου που τόσο νωρίς έκοψε το νήμα της ζωής των τριών νέων ανθρώπων Ανδρέα Γιασεμή 32 ετών, Δημήτρη Σάββα επίσης 32 ετών και του 26χρονου Παναγιώτη Στεφάνου, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει ξημερώματα με σκοπό να μεταβούν στην Αγία Νάπα για εργασία, συνεχίζονται.

Ο 25χρονος οδηγός του δεύτερου διπλοκάμπινου που ενεπλάκη στο τροχαίο τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση του ξυλοδαρμού όμως που προηγήθηκε και όχι για αδικήματα που αφορούν το δυστύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times ο 25χρονος δε συνεργάζεται με τις αρχές και επιμένει να κρατά το στόμα του κλειστό. Δεν παραδέχεται τίποτα για τον ξυλοδαρμό του οδηγού ταξί στη Γερμασόγεια λίγο πριν το μοιραίο τροχαίο. Στο μεταξύ, σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζεται να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λευκωσίας ο οδηγός ταξί που ξυλοφορτώθηκε από τον 25χρονο επειδή του κόρναρε, μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Έκκληση Τροχαίας προς το κοινό

Ο 25χρονος σε κατάθεση που έδωσε σε σχέση με το θανατηφόρο δυστύχημα ανέφερε ότι δεν ήταν αυτός που παραβίασε τον κόκκινο φωτεινό σηματοδότη αλλά το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα τρία θύματα. Την ίδια γραμμή ακολουθεί και το πρόσωπο που επέβαινε του οχήματος του ως συνοδηγός. Κλειστά κυκλώματα στην περιοχή δεν υπάρχουν εκτός από μία κάμερα που είναι εγκατεστημένη έξω από περίπτερο της περιοχής, που όμως δεν είναι βέβαιο ότι στο σημείο που βρίσκεται κατέγραψε όσα χρειάζεται να μάθει η Τροχαία. Αυτός είναι και ο λόγος που η Τροχαία αναζητεί μαρτυρία που ενδεχομένως να είναι βοηθητική στα πλαίσια διερεύνησης και απευθύνει έκκληση προς οποιονδήποτε είδε ή γνωρίζει κάτι σε σχέση με το τροχαίο να επικοινωνήσει με τις αρχές και μέσω της Γραμμής του Πολίτη στο 1460, αφού επί του παρόντος ουδείς μπορεί να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του 25χρονου.

«Δεν τον ήξερα…»

Ο συνοδηγός του 25χρονου -επίσης 25 ετών- επίσης δε φαίνεται πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρχές. Τηρεί την ίδια γραμμή με τον οδηγό αναφέροντας ότι δεν αντιλήφθηκε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο ενώ επιμένει ότι δεν γνώριζε καλά τον οδηγό και πως απλώς μπήκε στο αυτοκίνητο του για να τον μεταφέρει σε συγκεκριμένο σημείο. Ισχυρισμοί που ωστόσο φαίνεται να αντικρούονται από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που δεν είναι λίγες οι φορές που τους είδαν μαζί. Ανάλογες μαρτυρίες πολιτών έφτασαν και στη Cyprus Times.

Ψάχνουν και τρίτο πρόσωπο…

Στο μεταξύ, η Αστυνομία συνεχίζει να αναζητεί στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης το τρίτο πρόσωπο που επέβαινε του οχήματος του 25χρονου όταν αυτός κατέβηκε και επιτέθηκε στον ταξιτζή πριν από το τροχαίο. Υπενθυμίζεται ο 25χρονος που ενεπλάκη στο δυστύχημα οδηγούσε πριν από τη μοιραία σύγκρουση αυτοκίνητο για το οποίο δεν είχε εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας ή πιστοποιητικό καταλληλότητας, ενώ μεταξύ των αδικημάτων που διερευνώνται σε βάρος του για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι και αυτό της αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης.

Αύριο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στα Πολεμίδια η τελευταία πράξη του δράματος των οικογενειών των τριών θυμάτων. Η κηδεία των Ανδρέα Γιασεμή, Παναγιώτη Στεφάνου και Δημήτρη Σάββα θα τελεστεί στις 15.00.

 

Πηγή: CyprusTimes