Αρχική Τελευταία Νέα Για μια ακόμη χρονιά το Rialto World Music Festival φιλοξενεί απόψε τη...

Για μια ακόμη χρονιά το Rialto World Music Festival φιλοξενεί απόψε τη συναυλία του Ethno Cyprus 2016

Για μια ακόμη χρονιά το Rialto World Music Festival φιλοξενεί τη συναυλία του Ethno Cyprus 2016.

“Τόσο το Rialto World Music Festival, όσο και το Ethno Cyprus στρέφονται με σεβασμό στις παραδόσεις της κάθε χώρας, φέρνοντας τη μουσική τους στο σήμερα, μέσα από μια ανοικτή και πολυπολιτισμική προσέγγιση”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Το Ethno Cyprus αποτελείται από μουσικά εργαστήρια αφιερωμένα σε κάθε χώρα που συμμετέχει, ώστε οι νέοι να μάθουν την παραδοσιακή μουσική όλων των συμμετεχόντων χωρών.

Στη φετινή διοργάνωση, 35 νεαροί δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων από Ευρωπαϊκές (Κύπρος, Κροατία, Βέλγιο) και Αραβικές χώρες (Αίγυπτος, Ιορδανία) συμμετέχουν στη κατασκήνωση παραδοσιακής μουσικής στα πλαίσια της οποίας θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τις ρίζες της κοινής μουσικής τους ταυτότητας, διδάσκοντας ο ένας τον άλλο τοπικές μουσικές παραδόσεις.

Στο Rialto World Music Festival θα παρουσιαστεί το αποτέλεσμα της κοινής τους προσπάθειας το οποίο συνθέτει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα συναυλίας που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις μουσικές παραδόσεις των Μεσογειακών χωρών.

“Ιδιαίτερα σήμερα, προγράμματα όπως το ‘Ethno Cyprus’ φιλοδοξούν να μετατρέψουν την Κύπρο σε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο της περιοχής, συμβάλλοντας στη δημιουργία του απαραίτητου διαπολιτισμικού διαλόγου” προστίθεται.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του ‘Ethno Cyprus’ 2016 έχει αναλάβει για μια ακόμη φορά ο γνωστός μουσικός Ανδρέας Χριστοδούλου.

Τη ευθύνη της διοργάνωσης του Ethno Cyprus στην Κύπρο έχει το Ευρω-Αραβικό Κέντρο Νεανικής Μουσικής, με τη συνεργασία των: Jeunesses Musicales International, Arab Academy of Music-Αραβικού Συνδέσμου, Jeunesses Musicales Croatia, Agora Cultural Association of Egypt και του National Music Conservatory of Amman, Jordan. Η δράση πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Erasmus+» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα διεξαχθεί στην Πλατεία Ηρώων, την Παρασκευή 8 Ιουλίου, ώρα 20:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συνδιοργανωτές του Rialto World Music Festival είναι το Θέατρο Ριάλτο, το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, η Κοινότητα Πλατρών και η Εταιρεία Event Pro….