Αρχική Τελευταία Νέα Δήμαρχος Λεμεσού: Με τα νέα λεωφορεία θα κηρύξουμε το κέντρο περιοχή ελεύθερη...

Δήμαρχος Λεμεσού: Με τα νέα λεωφορεία θα κηρύξουμε το κέντρο περιοχή ελεύθερη από την εκπομπή αερίων του άνθρακα

35 ηλεκτρικά λεωφορεία στο νέο στόλο της ΕΜΕΛ και στη διάθεση της πόλης μας!

Με 150 νέα λεωφορεία εξοπλίζεται η ΕΜΕΛ (Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού) και η Λεμεσός, εκ των οποίων τα 35 ηλεκτρικά.

Σε πρωινή επίσκεψη του στο Λιμάνι Λεμεσού, ο Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαΐδης, επιθεώρησε τα νέα υπερσύγχρονα λεωφορεία μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΜΕΛ, κ. Γιώργο Κυριάκου. Πρόκειται για καινούργια λεωφορεία με μεγάλες πόρτες, χαμηλή είσοδο και θέσεις για ΑμεΑ. Διαθέτουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και θύρες για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών. Σε αυτά, θα τοποθετηθούν επίσης ειδικές βάσεις για ποδήλατα.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού τόνισε την σημαντικότητα της έλευσης των 35 ηλεκτρικών λεωφορείων. «Με αυτά τα 35 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία θα εξυπηρετείται το κέντρο της πόλης και θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε ακόμα ένα τεράστιο βήμα προς την κατεύθυνση της κλιματικής ουδετερότητας γιατί όπως ξέρετε η πόλη μας συμμετέχει στην Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης έως το 2030. Με την έλευση αυτών των λεωφορείων θα κηρύξουμε το κέντρο της πόλης από την Γλάδστωνος και κάτω σαν περιοχή ελεύθερη από την εκπομπή αερίων του άνθρακα».

Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να φθάσουν στη Λεμεσό άλλα 27 μικρά λεωφορεία για τις ανάγκες της υπαίθρου.