Αρχική Λεμέσιος Δήμε Λεμεσού, θα μπορούσες να έστηνες ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό ανέξοδα, σε τρείς...

Δήμε Λεμεσού, θα μπορούσες να έστηνες ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό ανέξοδα, σε τρείς τόπους, Ηρώων, Πανεπιστημίου, Παλιό Λιμάνι

Χωρίς φαντασία, χωρίς πολύ Χριστουγεννιάτικο πνεύμα, χωρίς εκπλήξεις και με μια από τα ίδια, δηλαδή τον Άη Βασίλη στο roundabout του εφτάπατου και με το δέντρο στο διοικητήριο, αυτά για τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης.

Το οικονομικό προτάχθηκε και πάλι σαν ο λόγος του ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο. Κι΄όμως μπορούσε. Αν υπήρχε η θέληση και το όραμα. Αν έδειχνε το δημοτικό συμβούλιο ότι έχει το κίνητρο για να έφτιαχνε κάτι διαφορετικό, που δεν το έδειξε.

Ναι, Δήμε Λεμεσού θα μπορούσες να έστηνες ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό ανέξοδα για να μην πω ότι θα μπορούσες να βγάλεις και κέρδος. Ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό ή αν θες την λέμε Αγορά, όπως αυτά που βλέπουμε στα κέντρα της κάθε πόλης.

Και για να μην πάμε μακριά αν θέλεις να δεις Δήμε Λεμεσού τι ενννοούμε, κάνε μια βόλτα στην Μακαρίου στην Λευκωσία, ναι την έκλεισαν για τα αυτοκίνητα για την περίοδο των γιορτών. Τέτοια σπιτάκια, διακοσμημένα, να τα ενοικίαζες και να βγάλεις και κέρδος.

Και δεν σου λέω για πολλά και μεγάλα πράματα. Αν είχες το όραμα θα έκλεινες τους δρόμους γύρω από την Πλατεία Ηρώων να το φτιάξεις εκεί και να ενώσεις έτσι κατά κάποιον τρόπο την στολισμένη “Πλατεία” Γρηγόρη Αυξεντίου με την Πλατεία Ηρώων.

Δεν το έκανες, μάθαμε ότι μια δικαιολογία ήταν τάχατες αυτοί που ενοικιάζουν χώρο στην πλατεία για τραπεζάκια. Προφανώς μια άλλη δικαιολογία θα ήταν ότι μα πως να έκλεινες έναν τέτοιο δρόμο και να τον στερούσες από τα αυτοκίνητα;

Αφου λοιπόν δεν θα το ήθελες αυτό, θα μπορούσες να στήσεις ένα τέτοιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό/Αγορά, στην Πλατεία Πανεπιστημίου και μάλιστα και σε συνεργασία με τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ. Αλλά κι΄εκεί, τα αυτοκίνητα, το νυκτερινό parkling.

Ο τρίτος χώρος που υπήρχε και θα ήταν σπουδαία επιλογή, η κλειστή, εγκλωβισμένη, όπως θέλετε πείτε την, Πλατεία στο Παλιό Λιμάνι. Τι καλύτερο να άνοιγε με το στήσισμο ενός τέτοιου Χριστουγεννιάτικου Χωριού/Αγοράς; Ψίλα γράμματα κι΄αυτό!

Καλές Γιορτές κι΄από χρόνου!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…