Αρχική Φούρπος Δεν μπορεί η δικιά σας αδυναμία να γίνεται δικιά μου τιμωρία, δεν...

Δεν μπορεί η δικιά σας αδυναμία να γίνεται δικιά μου τιμωρία, δεν μπορεί για την βλακεία του ενός να υποφέρουν οι πολλοί

Κύριοι στην ΚΟΠ και σε όλες τις άλλες τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές του κράτους. Δεν μπορεί η δικιά σας αδυναμία να γίνεται δικιά μου τιμωρία, δεν μπορεί για την βλακεία του ενός να υποφέρουν οι πολλοί.

Στην δημοκρατία υποτίθεται ότι έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα και υποτίθεται ότι η κάθε ευνομούμενη πολιτεία διαφυλάττει και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών της τιμωρώντας μόνο αυτούς και όσους τα καταπατούν.

Αν σχολιάσω κατ΄αρχήν τις ψεσινές αποφάσεις της ΚΟΠ με τις οποίες και πάλι πιστεύουν ότι θα κτυπήσουν την βία στα γήπεδα, με ένα απλό σχόλιο θα πω ότι στην ΚΟΠ απέδειξαν και πάλι ότι δεν γνωρίζουν με τι έχουν να κάνουν.

Πάρθηκαν αποφάσεις που ακούγονται όμορφα στα αυτιά, ιδιαίτερα στα αυτιά των δεκάδων αδαών που έχουν μάλιστα άποψη όταν βρίσκονται στα τηλεοπτικά πάνελ αλλά δεν έχουν πάει ποτέ στην ζωή τους στο γήπεδο.

Πως μπορεί η ΚΟΠ να στερεί το δικαίωμα σε πατεράδες να πάνε στο γήπεδο επιτρέπωντας μόνο σε μανάδες, στα μικρά παιδιά και σε συνταξιούχους. Θα μου πείτε είδαμε κάτι ανάλογο στην Τουρκία. Μα η χώρα αυτή θα είναι το πρώτυπο μας;

Κεκλεισμένων λίγων κερκίδων, κεκλεισμένων πολλών κερκίδων, κεκλεισμένου όλου του γηπέδου, αφαίρεση βαθμών. Μα αυτές τις αποφάσεις τις ξαναπήρατε. Και δεν έφεραν αποτέλεσμα γιατί ακριβώς δεν εστιάζουν στο πρόβλημα.

Γιατί ακριβώς ο ηλίθιος, ο βλάκας, αυτός που ψάχνουμε που έριξε προχθές την κροτίδα κι΄ο κάθε όμοιος του, δεν τους νοιάζουν όλα αυτά. Δεν τον νοιάζει κι΄αν κόψεις βαθμούς κι΄αν κλείσεις κερκίδα.

Πως μπορεί να τον ένοιαζε τον τύπο αυτό αν θα διακοπεί το παιγνίδι όταν από το ξεκίνημα του έριχνε συνεχώς κροτίδες τραυματίζοντας άτομα με στόχο να διακόψει τον αγώνα; Αυτό ήθελε κι΄αυτό πέτυχε.

Πέτυχε με την δική του βλακεία να γίνει αυτό για το οποίο πήγε στο γήπεδο και για την δική του βλακεία αλλά και την δικιά σας αδυναμία στο να τον βρείτε και να τον τιμωρήσετε, τιμωρήσατε αντ΄αυτού μια ολόκληρη πόλη.

Στερήσατε από χιλιάδες φίλους της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού, από χιλιάδες Λεμεσιανούς το δικαίωμα να πανηγυρίσουν κάτι που η ομάδα τους είχε δικαίωμα να κάνει, κάτι που κέρδισε για μήνες με κόπο μέσα στο γήπεδο.

Γιατί δεν μπορεί κάποιος να στέκεται έτσι απλά στο 51ο λεπτό του συγκεκριμένου αγώνα. Γιατί οι ποδοσφαιριστές, οι χιλιάδες φίλοι της ΑΕΛ ξεκίνησαν την προετοιμασία για το πρωτάθλημα αυτό από τον περασμένο Ιούνιο.

Κι΄εσείς οι αρμόδιες αρχές μέσα σε ένα λεπτό σβήσατε όλη αυτή τους την πορεία, σβήσατε την προσπάθεια δέκα και πλέον μηνών, την αγωνία τόσων ημερών, τόσων νυκτών, τόσων παιδιών, γυναικών, ανδρών, ηλικιωμένων.

Κι΄όλα αυτά για την βλακεία του ενός. Κι΄όλα αυτά γιατί οι αρχές, εσείς οι αρμόδιοι δεν μπορέσατε να αποτρέψετε αυτόν τον ένα, δεν μπορέσατε να βρείτε, να εντοπίσετε και να τιμωρήσετε αυτόν τον ένα. Κι΄έτσι τιμωράτε όλους εμάς.

Ε, αυτό δεν μπορεί να ονομαστεί δημοκρατία. Η δικία σας αδυναμία η οποία ξεκινά από την μη εφαρμογή όλων των νόμων. Γιατί ο βλάκας του γηπέδου δεν διαφέρει από τον βλάκα του δρόμου. Από τον βλάκα του σχολείου.

Το παιδί που προχθές πέταξε την κροτίδα είναι το ίδιο παιδί που μικρός αντιμιλούσε στην δασκάλα, που στην συνέχεια στάθμευε παράνομα στα πεζοδρόμια, που κάπνιζε μέσα σε εστιατόρια, που κατέστρεφε δημόσια περιουσία.

Και τα έκανε όλα αυτά χωρίς ποτέ οι αρμόδιες αρχές να τον εντοπίσουν και να τον τιμωρήσουν. Ούτε όταν μάγκικα άναβε το τσιγάρο στην ταβέρνα που υποτίθεται απαγορεύεται, ούτε όταν μάγκικα οδηγούσε την μηχάνη σε πεζόδρομο.

Αυτός είναι ο βλάκας του γηπέδου. Ο ίδιος με τον ψευτόμαγκα που θα κάνει κι΄οτιδήποτε άλλο παραβιάζει τους νόμους όσο μικρό κι΄αν φαίνεται για κάποιους, αυτός που θεωρεί ότι ο κόσμος όλος είναι δικός του και κάνει ότι θέλει.

Ψάξτε λοιπόν, βρέστε τον βλάκα, τιμωρήστε τον παραδειγματικά πριν ακόμη φτάσει στο γήπεδο και τότε το πρόβλημα της βίας θα έχει λυθεί. Δεν θα λυθεί όμως με τα μέτρα που ακούσαμε ότι πήρε και πάλι η ΚΟΠ!

ο φούρπΟς…