Αρχική Λεμέσιος Δεν πιστεύω ότι η Αρχή Λιμένων ότι μπορεί να διαχειριστεί σωστά το...

Δεν πιστεύω ότι η Αρχή Λιμένων ότι μπορεί να διαχειριστεί σωστά το “Παλιό Λιμάνι”, καταστρέφει το παραλιακό μέτωπο και κάποιος πρέπει να τ

Πέραν των όσων έχουν μέχρι σήμερα συμβεί στο Παλιό Λιμάνι, τα κτήρια που κτίστηκαν, αυτά που δεν κτίστηκαν, το ότι το έργο παραμένει τελειωμένο και βουβό εδώ και τρία χρόνια, τώρα που ίσως ανοίξει, είμαι ακόμη πιο προβληματισμένος.

Γιατί απλά δεν πιστεύω ότι η Αρχή Λιμένων Κύπρου ότι μπορεί να διαχειριστεί σωστά το έργο το οποίο ήδη καταστρέφει ή θα καταστρέψει μια και καλή το παραλιακό μέτωπο όπως αυτό ορίζεται από τον μώλο μέχρι και την μαρίνα.

Το πιο σημαντικό και άκρως σοβαρό είναι το γεγονός ότι η ΑΛΚ αφήνει τον καθένα να εισέρχεται στο πλακόστρωτο που θα έπρεπε να ήταν μόνο για πεζούς με το αυτοκίνητο του με το πρόσχημα ότι είναι ψαράς. Παραμύθια της χαλυμάς.

Σταθμεύουν παντού οι κάθε ασυνείδητοι που έχουν μέσο με τον κάθε φρουρό της πύλης με αποτέλεσμα το πλακόστρωτο να έχει ήδη καταστραφεί, να έχει σπάσει σε αρκετά σημεία και σε άλλα να έχει γεμίσει με λάδια.

Πως είναι λοιπόν δυνατόν όταν έχουμε το παραλιακό μέτωπο του μώλου, αυτόν τον υπέροχο χώρο για τους πεζούς, τον παράδεισο για τα παιδιά, να εισερχόμαστε αμέσως μετά σε ένα χώρο γεμάτο σταθμευμένα διπλοκάμπινα ή και BMW;

Γι΄αυτό και θα πρέπει να γίνει άμεσα κάτι. Κι΄αν όντως η ΑΛΚ θέλει να αφήσει τους ψαράδες να εισέρχονται για φορτοεκφωρτώσεις, αυτό να γίνεται μόνο για κάποιες ώρες, τις πρωινές, όταν και οι βάρκες επιστρέφουν από την εξόρμηση τους.

Όλες τις υπόλοιπες ώρες η είσοδος αυτοκινήτων ή και η στάθμευση τους στον χώρο θα πρέπει να απαγορευτεί! Κι΄αυτό θα πρέπει να το απαιτήσουν πρώτιστα όσοι έχουν ενοικιάσει χώρους στο έργο ή και όσοι προτίθενται να το πράξουν.

Διαφορετικά θα ζημιωθεί η επένδυση τους κι΄αυτό βεβαίως δεν πολυενδιαφέρει την ΑΛΚ. Δεν ενδιαφέρει καθόλου όλους αυτούς που κάθονται στις ψηλές χλιδάτες καρέκλες στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού στην Λευκωσία.

Κανένας Λευκωσιάτης πόσο μάλλον αυτοί οι μεγαλόσχημοι που είναι στο Δ.Σ. της ΑΛΚ, δεν μπορεί να καταλάβει τι λέω και τι γράφω εδώ. Γι΄αυτό και εμείς εδώ θα πρέπει να απαιτήσουμε να βρεθεί άμεσα, χθες αν γίνεται μια λύση.

Θα ήταν ιδανικό να έλεγα ότι το Παλιό Λιμάνι θα μπορούσε να περάσει στην διαχείριση της τοπικής αρχής. Μα ούτε και στην περίπτωση αυτή έχω εμπιστοσύνη. Γιατί η λατρεία του δήμου μας για το αυτοκίνητο είναι γνωστή.

Ίσως μια επιλογή να ήταν η διαχείριση να δοθεί στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, να έχουν κι΄αυτοί κάτι να κάνουν ή ακόμη καλύτερα να δοθεί στο ΕΒΕΛ. Και ίσως ακόμη πιο ιδανικό θα ήταν μια συνδιαχείριση όλων αυτών.

Κλείνοντας και πέραν των όσων έχω πει, θα πω ακόμη ότι με ανησυχεί και η ποιότητα αλλά και η αισθητική των όσων μαγαζιών θα ανοίξουν εκεί. Ήδη έχω δει κάτι που δεν μου πολυάρεσε και γι΄αυτό θα πρέπει επίσης να βρεθεί άμεσα λύση.

Γιατί ούτε κι΄αυτό πολυκόφτει την ΑΛΚ…..

ο ΛΕΜΕΣ ιος …