Αρχική Λεμέσιος Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για τα ταξί, δυστυχώς αν...

Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για τα ταξί, δυστυχώς αν δεν έλθουν τουρίστες δεν….

Η διαγραφή της Λεμεσού από τον τουριστικό χάρτη της Κύπρου και η άγνοια των τοπικών φορέων στο πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν την πόλη μας για να επανέλθει τουριστικά έχει και τις παράπλευρες απώλειες.

Κι΄ανάμεσα σε αυτές είναι και η κατακόρυφη μείωση της δουλειάς των υπεράριθμων ταξί που φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται τι φταίει και όλο διαμαρτύρονται για πράματα που πραγματικά δεν έχουν σχέση με αυτό.

Προχθές μάλιστα για πολλοστή φορά έκλεισαν για κάποια λεπτά αυθόρμητα τον κυκλικό κόμβο στο Παλιό Λιμάνι διαμαρτυρόμενοι και πάλι για το θέμα με τις πιάτσες και ότι τα mini bus τους “κλέβουν” πελάτες.

Στην πραγματικότητα και όπως είναι η κατάσταση σήμερα δεν μπορώ να δω γιατί ένας ντόπιος ή και ένας ξένος θα χρειαζόταν να καλέσει ταξί. Ακόμη και οι λιγοστοί τουρίστες, το λεωφορείο στον παραλιακό είναι σούπερ.

Τότε τι πρέπει να γίνει;

Κατ΄αρχάς δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η περικύκλωση της περιοχής του κάστρου από δεκάδες αργόσχολα ταξί. Πιάτσα εδώ, πιάτσα εκεί και προσπάθειες που θυμίζουν ντελάλη για να προσελκύσουν κάποιους πελάτες.

Στον περιοχή εκεί και με την διαρρύθμιση του δρόμου όπως αυτός σχεδιάστηκε δυστυχώς θα έχουμε και πάλι την ίδια κατάσταση. Γιατί Δήμος και δημόσια έργα συμφώνησαν σε πολλές πιάτσες για ταξί και λεωφορεία.

Πιάτσες πολύ περισσότερες από όσες χρειάζονται. Μια πιάτσα για όχι περισσότερα από τέσσερα το πολύ ταξί. Αυτό πρέπει να γίνει και για τα υπόλοιπα να φτιάξουν ένα χώρο πιο πέρα. Έτσι για κάθε ταξί που φεύγει να έρχεται άλλο.

Και για να λυθεί το πρόβλημα μια και καλή αλλά και για να φτιάξει και η φήμη των ταξί, το κράτος θα πρέπει να βοηθήσει για να υπάρξει απόσυρση ενός μεγάλου αριθμού, ενώ για όσα μείνουν θα πρέπει αυτά να είναι ομόχρωμα.

Τέλος και θα πρέπει να το πω και δεν είναι καλά νεα ούτε και για τους ταξιτζήδες της περιοχής του κάστρου, φέτος θα είναι η χειρότερη χρονιά στην προσέλευση στο λιμάνι Λεμεσού των μεγάλων κρουαζιεροπλοίων. Δυστυχώς!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…