Αρχική Λεμέσιος Δεν χρειάζεται πλέον η μέριμνα εκεί, ας το κάνουν μουσείο

Δεν χρειάζεται πλέον η μέριμνα εκεί, ας το κάνουν μουσείο

Η πλατεία του κάστρου, οι γύρω πεζόδρομοι και γενικότερα η ευρύτερη περιοχή χρειάζονται ενίσχυση από έργα που θα προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού και ιδιαίτερα των τουριστών.

Σήμερα στην περιοχή, μπορεί κάποιος τουρίστας να επισκεφθεί το κάστρο, να δει μέσα το μεσαιωνικό μουσείο, μπορεί να δει το μικρό μουσείο χαρουπιού καθώς επίσης και να επισκεφθεί και τις ενδιαφέρουσες εκθέσεις που κατά καιρούς φιλοξενούνται στο ίδρυμα Λανίτη.

Πέραν αυτών υπάρχουν μόνο κάτι “τσίππικα” τάχατες “σουβενίρ σιοπ” και φυσικά αρκετές καφετέριες και μερικά εστιατόρια.

Ως εκ τούτου η περιοχή χρειάζεται “ενίσχυση” σε σημεία που θα θέλει ο τουρίστας να επισκεφθεί, που θα θέλει ο τουρίστας να δει κάτι το ενδιαφέρον, όπου θα θέλει ο τουρίστας να φωτογραφηθεί και να πάρει κάτι μαζί του όταν θα επιστρέψει πίσω στο σπίτι του.

Ένα από τα κτήρια που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν έστω κι΄ενα μικρό μουσείο, είναι το κτήριο το οποίο για χρόνια τώρα στεγάζει το γραφείο της υπηρεσίας μερίμνης.

Το γραφείο αυτό δεν χρειάζεται πλέον να βρίσκεται εκεί και θα μπορούσε και για οικονομίες κλίμακος να συστεγαστεί είτε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη ή το Γραφείο Τ/Κ περιουσιών τα οποία αμφότερα βρίσκονται πλησίον σ΄αυτό.

Το συγκεκριμένο κτήριο θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα μικρό μουσείο με εκθέματα από τους αρχαιολογικούς χώρους της Λεμεσού ή και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί.

Ας ληφθεί λοιπόν η πρόταση μου αυτή σοβαρά, γιατί εδώ που φτάσαμε, πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε! Κι΄ο τουρισμός, είναι από τα λίγα πράματα που ο Σόιμπλε και η παρέα του μας άφησαν ακόμη ζωνταντά.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…