Αρχική Λεμέσιος Δημοτική Αστυνομία και Εθελοντές, τώρα

Δημοτική Αστυνομία και Εθελοντές, τώρα

Η Λεμεσός αλλάζει. Η Λεμεσός προχωρά με νεα έργα να αλλάζουν το πρόσωπο της. Με το κέντρο και την παλιά πόλη να ξαναγιεννιούνται. Να ξαναδημιουργούνται. Η Λεμεσός έχει ανέβει επίπεδο και μπορεί να πάει ακόμη πιο ψηλά.Το τελευταίο δείγμα είναι το κομμάτι της επίχωσης το οποίο έχει παραδοθεί στο κοινό. Ας είναι και με καθυστέρηση δέκα μηνών, το έργο μας έχει εντυπωσιάσει. Υπάρχουν βεβαίως κάποιες κτυπητές ατέλειες.

Όπως το ρολόι το οποίο παρέμεινε ως ήταν πριν και με πολύ λίγα λεφτά θα μπορούσε να αλλάξει αισθητικά. Όπως τα συντριβάνια τα οποία επίσης έμειναν ως ήταν και θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλύτερα και να ήταν μια μεγάλη ατραξιόν.

Όμως το έργο όπως είναι σήμερα, ακόμη και ημιτελές, μιας και θα γίνουν και οι αποβάθρες μέσα στην θάλασσα, είναι όντως εντυπωσιακό και μας δίνει χαρά και περηφάνια σαν Λεμεσιανούς.

Ωστόσο. Και μετά από την αποψινή μας επίσκεψη στο ΓΣΟ λόγω Λεμεσίων, έχουμε δυστυχώς αντιληφθεί ότι η επίχωση, μπορεί να μετατραπεί σε ΓΣΟ, το πολύ σε έναν μήνα από σήμερα.

Σπασμένα φωτιστικά, ξηλωμένα κιγκλιδώματα, διαλυμένα αποχωρητήρια και πολλά άλλα. Τα οποία θα είναι κρίμα να δούμε και στην επίχωση. Ήδη απόψε είδαμε πολύ βρωμιά. Πεταμένες ακαθαρσίες παντού.

Μπουκάλια και τενεκεδάκια, πεταμένα από γαιδούρια και παλιόπαιδα τα οποία κάνουν το κέφι τους εκεί. Το φυτεμένο γρασίδι πατημένο, ποδήλατα στον πεζόδρομο και σκυλιά επίσης να περπατούν παντού.

Πως σώζουμε την πόλη μας; Σήμερα πριν να είναι αργά, θα πρέπει να προωθηθεί στην βουλή η δημιουργία δημοτικής αστυνομίας. Τα έργα στην Λεμεσό, η όλη κατάσταση, δημιουργεί την ανάγκη γι΄αυτό.

Ενοποίηση της τροχονομίας όλων των δήμων της Λεμεσού, μετατροπή της σε δημοτική αστυνομία με την οικονομική συνδρομή όλης της Λεμεσού. Γιατί η επίχωση, το κάστρο, όλο το κέντρο, δεν είναι μόνο για τους δημότες του Δήμου Λεμεσού. Αλλα για όλους τους Λεμεσιανούς.

Και επειδή ζούμε σε δύσκολους καιρούς, εν τη ενώσει η ισχύς. Μόνο έτσι.

Πέραν της δημοτικής αστυνομίας μπορεί να υπάρξει και πρωτοβουλία εθελοντών. Ενεργών πολιτών της Λεμεσού. Ανθρώπων που αγαπούν την πόλη τους και θέλουν να προσφέρουν, αφιλοκερδώς.

Ακόμη και συνεισφορά ανέργων στην βάση της πρότασης της αγαπητής δημοτικής συμβούλου, Εύης Τσολάκη. Σε μια συμφωνία ανάμεσα σε αυτούς και τον δήμο, στην βάση του win win situation.

Αυτά. Τίποτα άλλο. Αγαπούμε την Λεμεσό, από εδώ μέχρι το Έβερεστ. Κι’αυτό είναι μήνυμα σε κάποιους.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…