Αρχική Τελευταία Νέα ΔΗΣΥ για έδρα Λεμεσού: Θέμα δεοντολογίας και ηθικής τάξης

ΔΗΣΥ για έδρα Λεμεσού: Θέμα δεοντολογίας και ηθικής τάξης

Η κατανομή των εδρών πρέπει να αντανακλά τα αποτελέσματα των εκλογών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, χωρίς όμως να παραβλέπει τις αρχές τις συνταγματικής και πολιτικής δεοντολογίας, είναι η θέση του ΔΗΣΥ, αναφορικά με την πολύκροτο ζήτημα που προέκυψε με την απώλεια βουλευτικής έδρας του Κινήματος Αλληλεγγύη ύστερα από απόφαση του εκλογοδικείου.

 Σε γραπτή δήλωση ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής  αναφορικά με την πρόταση Νόμου που κατάθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε μετά την ακυρωτική απόφαση του Εκλογοδικείου, ο κ. Νουρής αναφέρει ότι γίνεται επιλεκτική αντιμετώπιση του προβλήματος και εγείρονται τεράστια θέματα πολιτικής δεοντολογίας, συνταγματικής και ηθικής τάξης. 

«Είναι οξύμωρο να υποστηρίζεται μέσα από την πρόταση Νόμου, ότι οι έδρες ανήκουν στα κόμματα και όχι στα πρόσωπα, αλλά την ίδια ώρα να ξεχνούν ότι μετά τις Ευρωεκλογές είναι η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης που αποχώρησε από τον ΔΗΣΥ παίρνοντας μαζί της και την έδρα της Ευρωβουλής. Μήπως για την  Αλληλεγγύης η ρήση ότι οι έδρες ανήκουν στα κόμματα» εφαρμόζεται από το 2016 και μετά;» τονίζει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ.

Προσθέτει ότι είναι απογοητευτικό να εισηγείται ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής τη νομιμοποίηση πρακτικών εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Το ερώτημα που τίθεται  σύμφωνα με το κ. Νουρή «είναι εάν με την πρόταση θέλουμε  συνειδητά να δώσουμε το δικαίωμα στα κόμματα να περιλαμβάνουν, ανέξοδα, στα ψηφοδέλτια τους αναγνωρισμένες προσωπικότητες και πολιτειακούς αξιωματούχους οι οποίοι μόλις ολοκληρώσουν την υφαρπαγή των ψήφων να παραχωρούν τη θέση τους στους επιλαχόντες».

Αυτή την δημοκρατία θέλουμε διερωτάται ο κ. Νουρής.

Πηγή: Φιλελεύθερος