Αρχική Τελευταία Νέα Διάκριση Δήμου Αγίου Αθανασίου στο ΣτΕ για ανάπτυξη ιστορικού κέντρου

Διάκριση Δήμου Αγίου Αθανασίου στο ΣτΕ για ανάπτυξη ιστορικού κέντρου

Τιμητική διάκριση εξασφάλισε ο Δήμος Αγίου Αθανασίου στην τελετή απονομής των βραβείων για το τοπίο, που πραγματοποίησε το Συμβούλιο της Ευρώπης, στις 9 Ιουνίου, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, στο πλαίσιο της 4ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για το Τοπίο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο που διακρίθηκε είναι αυτό της «Ανάπτυξης του Ιστορικού Κέντρου του Δήμου Αγίου Αθανασίου» το οποίο περιλαμβάνει τις τρεις φάσεις ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας του Δήμου.

Συγκεκριμένα, η διάκριση αναφέρει πως «η Επιτροπή των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αναγνώρισε και επαινεί τη μεγάλη αξία του έργου που παρουσιάστηκε στην 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για το τοπίο για τα έτη 2014-2015 του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθιστώντας το γνωστό στο ευρύ κοινό για την υποδειγματική του αξία για να αποτελέσει πηγή έμπνευσης».

Ο κύριος στόχος του έργου, προστίθεται, επικεντρώθηκε στην βιώσιμη αναπτυξιακή πολιτική του Δήμο, το οποίο κατόρθωσε την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ υπογραμμίζεται πως κάποιες από τις κυριότερες παρεμβάσεις οδήγησαν στην βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου της περιοχής και στην πρόνοια για δημιουργία ενός ευχάριστου χώρου με ανέσεις τις οποίες μπορούν να απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι».

Η ανακοίνωση τονίζει πως για για πρώτη φορά Κυπριακός Δήμος συμμετείχε σε αυτό το θεσμό του Συμβουλίου της Ευρώπης και ειδικά σε αυτού του είδους διαγωνισμό, που συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ…