Αρχική ΤΕΠΑΚ Διαδικασία για υποβολή αίτησης από 6-8 Ιουλίου για μια θέση στο ΤΕΠΑΚ...

Διαδικασία για υποβολή αίτησης από 6-8 Ιουλίου για μια θέση στο ΤΕΠΑΚ με ειδικά κριτήρια

Διαδικασία Ειδικών Κριτηρίων

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 6-8 Ιουλίου 2016Τονίζεται ότι δε θα δοθεί οποιαδήποτε παράταση

Δικαίωμα Υποβολής έχουν όσοι:

  1. Είχαν παρακαθίσει στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2016 (μόνο) και πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσβασης (απαιτούμενα μαθήματα) για τα προγράμματα σπουδών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν, όπως ισχύουν το 2016.
  2. Μπορούν να φοιτήσουν είτε άμεσα το Σεπτέμβρη του 2016 είτε θα χρειαστούν αναστολή φοίτησης λόγω στράτευσης. Στη δεύτερη περίπτωση η θέση που πιθανό να εξασφαλίσουν θα τους κρατηθεί μέχρι την απόλυσή τους.
  3. Έχουν γενικό βαθμό πρόσβασης όχι χαμηλότερο από το 80% της βαθμολογίας (γενικός βαθμός πρόσβασης) που έχει λάβει ο τελευταίος εισακτέος των Παγκύπριων Εξετάσεων 2016 στο πρόγραμμα σπουδών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στο οποίο επιθυμούν να εισαχθούν.
  4. Ανήκουν σε τουλάχιστο μία από τις Κατηγορίες όπως αυτές περιγράφονται στην Γενική Ανακοίνωση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

Κατηγορία Α: Ποσοστό μέχρι 5% των Κυπρίων εισακτέων:Υποψήφιοι από οικογένειες με ειδικές περιστάσεις:Παιδιά αναπήρων πολέμου, παιδιά αγνοουμένων, παιδιά εγκλωβισμένων, παιδιά πεσόντων στους αγώνες υπέρ της δημοκρατίας και της ελευθερίας της Κύπρου, παιδιά δολοφονηθέντων από τις Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις μετά από το 1974, υποψήφιοι των οποίων οι οικογένειές τους παίρνουν μηνιαίο δημόσιο βοήθημα από το Τμήμα Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (λόγω υγείας ή οικονομικής κατάστασης), υποψήφιοι των οποίων ο ένας ή και οι δύο γονείς έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας (σωματικό /ψυχολογικό), άλλα σοβαρά οικονομικά προβλήματα οικογένειας που πιστοποιούνται και από άλλους αρμόδιους πέρα από το Τμήμα Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Κατηγορία Β: Ποσοστό μέχρι 6% των Κυπρίων εισακτέων:Υποψήφιοι με ειδικές ανάγκες/περιστάσεις όπως:Τετραπληγικοί, παραπληγικοί, θαλασσαιμικοί, τυφλοί, κωφοί, διαβητικοί, καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, ανάπηροι πολέμου, υποψήφιοι με σοβαρό ψυχιατρικό ή ψυχολογικό πρόβλημα ή σύνδρομο (π.χ. ανορεξία, κλινική κατάθλιψη, δυσλεξία και που πιστοποιούνται με επίσημες εκθέσεις και πιστοποιητικά από Ψυχίατρο ή Ψυχολόγο), υποψήφιοι με άλλες σοβαρές παθήσεις που θα εγκριθούν από το Ιατρικό Συμβούλιο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, ορφανοί και από τους δύο γονείς, ορφανοί από ένα γονιό και με άλλο σοβαρό πρόβλημα (υγείας, κοινωνικό, οικονομικό), υποψήφιοι τους οποίους έχουν εγκαταλείψει ο ένας ή και οι δύο γονείς και με άλλο σοβαρό πρόβλημα (υγείας, κοινωνικό, οικονομικό), σοβαρό περιστατικό κατά την εξεταστική περίοδο (π.χ. ασθένεια, θάνατος), υποψήφιοι που παίρνουν οικονομικό βοήθημα από το Τμήμα Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Κατηγορία Γ: Ποσοστό μέχρι 3% των Κυπρίων εισακτέωνΥποψήφιοι άλλων ειδικών κατηγοριών, όπως ορίζονται παρακάτω:Υποψήφιοι που προέρχονται από την Τουρκοκυπριακή κοινότητα και τις θρησκευτικές ομάδες των Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων, υποψήφιοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους την 1ή Σεπτεμβρίου του έτους εισδοχής, υποψήφιοι με κορυφαίες διακρίσεις στον αθλητισμό και στις τέχνες (ο καθορισμός των κριτηρίων θα γίνεται σε συνεργασία με τον ΚΟΑ και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού), υποψήφιοι οι οποίοι είναι γονείς ανηλίκου, υποψήφιοι οι οποίοι έχουν φοιτήσει τουλάχιστον στις τρεις τελευταίες τάξεις (Λυκειακός Κύκλος) στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου.

Αναλυτικές οδηγίες ως προς τα πιστοποιητικά κάθε κατηγορίας μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ. Όσοι θα υποβάλουν αίτηση επικαλούμενοι Σοβαρό Οικονομικό Πρόβλημα (κατηγορίες 1.8, 2.13 και 2.14), θα χρειαστεί να συμπληρώσουν και να επισυνάψουν την Δήλωση Στοιχείων Υποψηφίου. Πατήστε εδώ.Διαδικασία Αίτησης

  1. Αν ήδη έχετε δημιουργημένη οποιαδήποτε θέση στο Πανεπιστήμιο και επιθυμείτε τη βελτίωση της Θέση σας τότε προχωρήστε απευθείαςστον πιο κάτω σύνδεσμο εισάγοντας τους ήδη υφιστάμενους κωδικούς σας. Αν τους έχετε ξεχάσει στείλτε άμεσα μήνυμα στο[email protected] ή τηλεφωνήστε στο 25002700 για να σας τους πουν.

    Βήμα 1: Σύνδεσμος για Δημιουργίας Αίτησης από άτομο που ήδη έχει <ανοικτό> μητρώο στο Πανεπιστήμιο: https://sis.cut.ac.cy/irj/portal

    Βήμα 2: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες στο σύνδεσμο αυτό ώστε να προχωρήσετε επιτυχώς στη δημιουργία της αίτησής σας (στον Τρόπο Εισαγωγής θα επιλέξετε Ειδικά Κριτήρια και στη συνέχεια να επιλέξετε την Κατηγορία που αιτείστε. Προσοχή: Αν εμπίπτετε σε πέραν από μία κατηγορίας πρέπει να επιλέξετε ΜΟΝΟ μία Κατηγορία στην οποία και θα αξιολογηθείτε).http://www.cut.ac.cy/digitalAssets/virtualPath/121/121719_cut_portal_user_guide.pdf

  2. Αν είναι η πρώτη φορά που διεκδικείται θέση στο ΤΕΠΑΚ τότε ακολουθήστε τα βήματα του πιο κάτω συνδέσμουΒήμα 1: Σύνδεσμος για Δημιουργία Αίτησης από άτομο που δεν διεκδικείσαι / εξασφάλισε ποτέ θέση στο Πανεπιστήμιο:https://sis.cut.ac.cy:80/sap/bc/webdynpro/sap/zcut_wd_st_cr_account?sap-client=300&sap-language=EL#

    Βήμα 2: Ακολουθείστε τις οδηγίες που θα λάβετε στο προσωπικό σας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ώστε να δημιουργήσετε το προφίλ σας στο σύστημά μας.

    Βήμα 3: Δημιουργήστε την αίτηση στο Τμήμα που έχετε ήδη εξασφαλίσει θέση ξεκινώντας από τον σύνδεσμοhttps://sis.cut.ac.cy/irj/portal εισάγοντας τον χρήστη και κωδικό πρόσβασης όπως αυτά σας έχουν αποσταλεί στο προσωπικό σας ταχυδρομείο.

    Βήμα 4: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες στο σύνδεσμο αυτό ώστε να προχωρήσετε επιτυχώς στη δημιουργία της αίτησής σας (στον Τρόπο Εισαγωγής θα επιλέξετε Ειδικά Κριτήρια και στη συνέχεια να επιλέξετε την Κατηγορία που αιτείστε. Προσοχή: Αν εμπίπτετε σε πέραν από μία κατηγορίας πρέπει να επιλέξετε ΜΟΝΟ μία Κατηγορία στην οποία και θα αξιολογηθείτε).http://www.cut.ac.cy/digitalAssets/virtualPath/121/121719_cut_portal_user_guide.pdf

Όλες οι αιτήσεις θα τύχουν επεξεργασίας και θα ελεγχθούν αν πληρούν ή όχι τις προϋποθέσεις πρόσβασης.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε ή χρειαστείτε βοήθεια επικοινωνήστε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πανεπιστημίου στα τηλέφωνα 25002710, 25002711, 25002380 ή στο email [email protected]

Σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!…