Αρχική Τελευταία Νέα Διευκολύνσεις αναπήρων στη Λεμεσό για τη χειμερινή περίοδο

Διευκολύνσεις αναπήρων στη Λεμεσό για τη χειμερινή περίοδο

Χειροκίνητος μηχανισμός που βρίσκεται στον πύργο ναυαγοσωστών έναντι του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου ΓΣΟ είναι διαθέσιμος προς τα άτομα με αναπηρία που επιθυμούν να μπουν στη θάλασσα μετά την 1η Οκτωβρίου, αναφέρει ο Δήμος Λεμεσού, με αφορμή την απομάκρυνση του ηλεκτρονικού μηχανήματος που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού διευκρινίζει πως το ηλεκτρονικό μηχάνημα υποβοήθησης ατόμων με κινητικά προβλήματα, που παραχωρήθηκε από την Παγκύπρια Οργάνωση Αναπήρων, αφαιρείται στα τέλη Σεπτεμβρίου και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και μεταφέρεται προς φύλαξη και συντήρηση, η οποία κάθε χρόνο στοιχίζει στο Δήμο περί τις 3 χιλιάδες ευρώ.

“Αυτό γίνεται γιατί η θάλασσα το φθινόπωρο παρουσιάζει μεγαλύτερο κυματισμό και μετακινείται η ακτογραμμή προς τη στεριά, με αποτέλεσμα το πλάτος της παραλίας να ελαττώνεται και η στάθμη των νερών να ανεβαίνει”, αναφέρει η ανακοίνωση και σημειώνει πως η αποθήκευση του μηχανήματος, αξίας 30 χιλιάδων ευρώ, είναι αναγκαία προς αποφυγή του κινδύνου να υποστεί ζημιές.

Σε περίπτωση που πολίτης με αναπηρία επιθυμεί να μπει στη θάλασσα μετά την 1η Οκτωβρίου, ο Δήμος Λεμεσού ενημερώνει πως υπάρχει χειροκίνητος μηχανισμός που φυλάσσεται στον πύργο των ναυαγοσωστών έναντι του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου ΓΣΟ.

Με τη βοήθεια των ναυαγοσωστών, καταλήγει η ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους και για τον σκοπό αυτό ζητήθηκε από τους ναυαγοσώστες και έγινε αποδεκτό, να προσέρχονται στον πύργο από τις 8 το πρωί, με τον Δήμο να αναλαμβάνει τα έξοδα των επιπλέον ωρών εργασίας τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ…