Αρχική Τελευταία Νέα Δρομολογείται επίσημα η κατασκευή του νέου δρόμου ο οποίος θα ενώνει τη...

Δρομολογείται επίσημα η κατασκευή του νέου δρόμου ο οποίος θα ενώνει τη Λεμεσό με τις ορεινές κοινότητες.

Όλοι αναμένουν με αγωνία την έναρξη των εργασιών για τον νέο αυτοκινητόδρομο μέσα στον επόμενο χρόνο. Ένα σημαντικό οδικό έργο με πολλαπλά οφέλη για τις ορεινές κοινότητες της επαρχίας Λεμεσού. Πρόκειται ίσως ένα από τα οδικά έργα στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας το οποίο παρέμεινε για τόσα πολλά χρόνια ξεχασμένο στα συρτάρια του υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων. 
 
Η αναγγελία ότι θα ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα έχει προκαλέσει κλίμα ευφορίας ανάμεσα στους επηρεαζόμενους κατοίκους των ορεινών περιοχών. Εκτιμάται ότι θα δώσει ανάσα ζωής σε πολλές κοινότητες και ταυτόχρονα θα συμβάλει στην απάμβλυνση άλλων χρόνιων προβλημάτων, που ταλανίζουν για χρόνια μαρασμένες περιοχές της υπαίθρου. Οι πιέσεις που ασκούνταν για την προώθηση του έργου αυτού ήταν ιδιαίτερα ασφυκτικές, αφού οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι πολλών περιοχών αισθάνονταν ότι δεν λαμβάνονταν υπόψη και οι αρμόδιοι παραγνώριζαν ένα βασικό αίτημα που χρονολογείται εδώ και δεκαετίες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον “Φ”, το έργο της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Σαΐττά, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, θα συμβάλει ουσιαστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην προώθηση νέων μορφών οικονομικής δραστηριότητας για την περιοχή. Θα συμβάλει καθοριστικά στην αναζωογόνηση πολλών κοινοτήτων και θα αποτελέσει ένα ισχυρό στήριγμα για τον αγροτικό κόσμο να παραμείνει στα χωριά του στην ευρύτερη ορεινή περιοχή Λεμεσού, περιορίζοντας έτσι το φαινόμενο της αστυφιλίας.

 

Για περισσότερα δείτε ΕΔΩ