Αρχική Λεμέσιος Δρόμους δεν έχουμε και κάνουμε ουρανοξύστες! Θέλουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά το...

Δρόμους δεν έχουμε και κάνουμε ουρανοξύστες! Θέλουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά το κράτος δεν…

Η προδιαγραφόμενη έναρξη εργασιών για την κατασκευή του κτηρίου με την ονομασία ΟΝΕ σε ύψος 170 μέτρων και 37 ορόφων σηματοδοτεί την αλλαγή στο skyline της πόλης μας η οποία πλέον θα λέγαμε ότι μπαίνει σε ένα άλλο επίπεδο, κατ΄εμάς ανεβαίνει επίπεδο, κατά κάποιους πιο παραδοσιακούς το αντίθετο.

Η κατασκευή του ΟΝΕ αυτό που θα πετύχει δεν θα είναι απλά η αλλαγή στην κυριολεκτική οπτική εικόνα της Λεμεσού αλλά θα την παρουσιάζει σαν μια πόλη που μπορεί να ονομαστεί πλέον σε επιχειρηματικό κέντρο κάτι που εξυπακούει σύγχρονα και πολυτελή κτήρια, για γραφεία και διαμερίσματα.

Θα έχουμε λοιπόν το ΟΝΕ, δίπλα του ακριβώς τα OLYMPIC και λίγο πιο πέρα το OVAL. Τυχαίο ότι και τα τρία αρχίζουν με Ο; Δεν ξέρω και δεν έχει και πολύ σημασία αυτό, περισσότερο ίσως σημαδιακό. Όμως αυτό που δείχνουν τα κτήρια αυτά είναι ότι η Λεμεσός με τις ιδιωτικές επενδύσεις μεγαλώνει.

Κι΄αν μεγαλώνει η πόλη μας σε ύψος, αυτό ελπίζουμε κι΄ευχόμαστε ότι θα σημαίνει και το μεγάλωμα της οικονομίας της Λεμεσού γιατί μόνο έτσι θα στηρικτεί το εργατικό δυναμικό που σε ποσοστό 80% κατέχει πανεπιστημιακό δίπλωμα. Έτσι θα κτυπηθεί η ανεργία και πολύ περισσότερο η μετανάστευση. Ότι χειρότερο.

Οι ιδιωτικές επενδύσεις ανέβασαν και ανεβάζουν την Λεμεσό, το κράτος όμως τι κάνει ταυτόχρονα και παράλληλα με αυτό; ΤΙΠΟΤΑ. Η λεμεσός των ουρανοξυστών δεν έχει δρόμους. Για ποιές βασικές αρτηρίες να αναφερθώ; Την Λεωφόρο Μακαρίου, τον κύριο πνεύμονα του κυκλοφοριακού της πόλης μας;

Το μόνο κρατικό έργο που βλέπουμε στον δρόμο αυτό από τα δημόσια έργα είναι οι παρώδιοι κόλποι στάθμευσης. Ότι δηλαδή δεν θα έπρεπε να βλέπαμε να κάνουν παρά μόνο να φτιάξουν επιτέλους τον δρόμο όπως θα έπρεπε με διαπλάτυνση, σωστά πεζοδρόμια, πράσινο και γιατί όχι και κατά μήκος ποδηλατόδρομο.

Που αλλού να πάμε; Στους δρόμους που ίσως υποφέρουν περισσότερο οι οδηγοί κάθε μέρα και δεν είναι άλλοι από τις οδούς Αγίας Φυλάξεως και Γρίβα Διγενή; Μα είναι κατά αρχάς δρόμοι αυτοί; Πως θα το δει ο επενδυτής στο ΟΝΕ όταν θα προσπαθήσει να διασχίσει την Γρίβα Διγενή για να πάει στην Κολωνακίου;

Μάλλον θα αρχίσει να σκέφτεται που είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο. Σκέφτου αν ακόμη διασχίσει την Αγίας Φυλάξεως σε ώρα αιχμής. Δηλαδή σχεδόν καθ΄όλην την διάρκεια της ημέρας. Και εκεί που ο δρόμος σε μήκος 4 χιλιομέτρων θα έπρεπε να τύχει ανάπλασης εδώ και χρόνια, θα φτιάξουν τώρα λένε τα 500 μέτρα.

Δεν θα επεκταθώ άλλο γιατί όλοι τα ξέρετε, όλοι τα ξέρουμε, όλοι τα βλέπουμε και τα ζούμε!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…