Αρχική Λεμέσιος Δυο σπουδαίοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, δυο Λεμεσιανοί, σπάνιοι για την εποχή μας, Μητροπολίτης Αθανάσιος...

Δυο σπουδαίοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, δυο Λεμεσιανοί, σπάνιοι για την εποχή μας, Μητροπολίτης Αθανάσιος και Δρ. Νίκος Ζάμπογλου

Μόλις πριν από μερικά εικοσιτετράωρα ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος κι΄ο Δρ.Νίκος Ζάμπογλου εξήγγειλαν κι΄επίσημα την κατασκευή και λειτουργία ενός πολύ σημαντικού έργου για την πόλη μας, για την Κύπρο και την γύρω περιοχή.

Αυτό που το κράτος απέφευγε με κάθε τρόπο να κάνει, δηλαδή ένα ογκολογικό κέντρο ή έστω ένα ακτινοθεραπευτικό στη Λεμεσό, το κάνει πραγματικότητα ένας συμπολίτης μας ο οποίος έχει διαπρέψει στον τομέα αυτό για πολλά χρόνια στη Γερμανία.

Ένας άνθρωπος που πέτυχε και κέρδισε πολλά στην καρδιά της Ευρώπης, στην πιο ανεπτυγμένη και δυνατή οικονομία της Ηπείρου, ένας άνθρωπος που ωστόσο πάντα είχε στο μυαλό του ότι αυτό που ήθελε ήταν να φτιάξει ένα τέτοιο κέντρο στην Λεμεσό.

Στην γενέτειρα του την οποία με κάθε ευκαιρία επισκεπτόταν. Και το κάνει αυτό σήμερα πραγματικότητα με την βοήθεια και την συμβολή ενός άλλου σπουδαίου ανθρώπου, ενός άλλου ΑΝΘΡΩΠΟΥ συμπολίτη μας, του Μητροπολίτη Αθανάσιου.

Η Λεμεσός ήταν τυχερή και φαίνεται την αγαπά κι΄ο ίδιος ο θεός γιατί έχει σήμερα και τα τελευταία χρόνια έναν πραγματικά πνευματικό άνθρωπο για Μητροπολίτη της ένα θα λέγαμε σπάνιο είδος ιερωμένου με τα σημερινά δεδομένα, δυστυχώς.

Έναν άνθρωπο που καθημερινά δουλεύει και προσπαθεί να προσφέρει αθόρυβα στον άθρωπο. Με τον λόγο και τις πράξεις του και το κάνει αυτό χωρίς να μιλά, χωρίς να το διαφημίζει, χωρίς να ζητά και να απαιτά, χωρίς να απειλά και χωρίς να αφορίζει.

Τα νούμερα στη Μητρόπολη Λεμεσού μιλούν από μόνα τους για όσους γνωρίζουν, όσους εμπνέονται από τον άνθρωπο αυτό κι’ όσους προσφέρουν. 2000 προγεύματα, 1000 γεύματα και άλλα 500 ειδικά γεύματα για τους άπορους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι μια φωτογραφία συνήθως μιλά από μόνη της. Και βλέπετε τους δυο που μόλις εξήγγειλαν αυτό το σπουδαίο έργο να στέκονται μπροστά στην κάμερα σεμνοί, βλέποντας χαμηλά, χωρίς εγωισμούς!

Ο Θεός να τους έχει καλά!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…