Αρχική ΤΕΠΑΚ Δυο product designers της Facebook στο ΤΕΠΑΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχρηστίας

Δυο product designers της Facebook στο ΤΕΠΑΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχρηστίας

Το Cyprus Interaction Lab του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της έρευνας της αλληλεπίδρασης ανθρώπου υπολογιστή σε διάφορους τομείς της κοινωνίας.

Το ανθρώπινο δυναμικό του εργαστηρίου, με επικεφαλείς τον καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη και την επίκουρη καθηγήτρια Άντρη Ιωάννου,  συμμετέχει σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα παγκόσμιας εμβέλειας και εκπονεί σπουδαίο ερευνητικό έργο στο πλαίσιο της ολοένα και αναπτυσσόμενης τεχνολογικής  επέλασης.

Μέρος της έρευνας του εργαστηρίου αποτελεί και η αξιοποίηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στη μάθηση, στην επικοινωνία, στη διαφήμιση, στις επιχειρήσεις, στη ψυχαγωγία και γενικότερα στην κοινωνία του σήμερα.

Στα τελευταία χρόνια η κυριαρχία των διαφόρων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebbok, Twitter, Instagram, Linkedln, Viber κ.α) ανέτρεψε τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην επικοινωνία των ανθρώπων προσελκύοντας εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο. H διεθνής ερευνητική κοινότητα, λόγω της κυρίαρχης θέσης που έχουν πάρει τα social media στην καθημερινότητα των ανθρώπων, τα εντάσσει στις δράσεις της με στόχο τη διερεύνηση όλων των θεμάτων που δημιουργούνται από τη συχνή χρήση και επαφή με αυτά.

Με αφορμή, την Παγκόσμια Ημέρα Ευχρηστίας στις 12 Νοεμβρίου 2015, το Cyprus Interaction Lab και η DisruptCyprus φέρνουν για πρώτη φορά στην Κύπρο δύο συνεργάτες της μεγαλύτερης εταιρείας στον τομέα των social media, την Facebook. Με εκατομμύρια υποστηρικτές σε κάθε γωνιά του πλανήτη η Facebook έχει πλέον καθιερωθεί ως η εταιρεία που άλλαξε τον τρόπο που επικοινωνούμε και έφερε μια ριζική επανάσταση στη διαδικτυακή πραγματικότητα.

Κατά την αντίστοιχη περσινή ημέρα φιλοξενήθηκε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ο Raj Arjan από την εταιρεία Google, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο με περίπου 300 συμμετέχοντες, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πως η Google εφαρμόζει μεθοδολογίες ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού στα προϊόντα της.

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7:00μμ στο κτήριο ‘Τάσσος Παπαδόπουλος’ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο κέντρο της Λεμεσού.  Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο Jonah Jones (Product Design Manager) και ο Leo Mancini (Product Designer) από την εταιρεία Facebook, του γραφείου στο Λονδίνο.

Στην παρουσίασή τους θα αναφερθούν κυρίως σε θέματα σχεδιαστικών προσεγγίσεων που χρησιμοποιούνται στη Facebook αλλά και σε μεθοδολογίες που εφαρμόζει η εταιρεία για το σχεδιασμό λειτουργιών και προϊόντων. Το θέμα της ομιλίας τους είναι: “Riff by Facebook: Lessons Learned from Building a Collaborative Video App”

Σύντομο βιογραφικό των ομιλητών:

JONAH JONES

O Jonah Jones είναι Product Design Manager στη Facebook με έδρα το Λονδίνο.  Εργάστηκε στην Google για 8 χρόνια στο Mountain View, στο Σίδνεϊ, και στη Ζυρίχη  και ήταν αυτός που βοήθησε στον επανασχεδιασμό του Google Maps ώστε η υπηρεσία να γίνει πιο εύκολη και εύχρηστη. Πριν από αυτό εργάστηκε στο Λονδίνο στην startup σκηνή. Τα ενδιαφέροντα και το υπόβαθρό του έχουν να σχέση με το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο.

LEO MANCINI

O Leo Mancini είναι Product Designer στη Facebook με έδρα το Λονδίνο. Κατάγεται από τη Νέα Υόρκη και το ενδιαφέρον του για τη τέχνη και την τεχνολογία ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Φοίτησε στο School of Visual Arts στο Μανχάταν και εργάστηκε ως freelanced σε ένα στούντιο σχεδιασμού και σε διάφορες  επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη.

Το 2012 εντάχθηκε στο δυναμικό της Facebook στο Menlo Park στη Καλιφόρνια και συμμετείχε στο σχεδιασμό προϊόντων και λειτουργιών όπως Facebook Pages, Trending, Video, News Feed, Search, Mentions, comments. Από το 2015 μεταφέρθηκε στη Facebook του Λονδίνου και προς το παρόν εργάζεται πάνω στη δημιουργία εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι για να μοιραστούν και να εκφράσουν αυτά που τους συμβαίνουν στο Facebook….

image