Αρχική Τελευταία Νέα Δωρητής προσφέρει στην πόλη μας δυο εκπληκτικά έργα του Κώστα Βαρώτσου, ο...

Δωρητής προσφέρει στην πόλη μας δυο εκπληκτικά έργα του Κώστα Βαρώτσου, ο “Δρομέας” στην Επίχωση και η “Οικογένεια” άγνωστο που

Δυο έργα του διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου αναμένεται να κοσμούν την πόλη της Λεμεσού σύντομα κι΄αν όλα πάνε καλά κι΄αν αυτό επικυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού.

Πρόκειται για δυο έργα που σίγουρα θα καταστούν σημείο αναφοράς για την Λεμεσό και όπως μαθαίνουμε θα είναι δωρεά από άγνωστο προς το παρών ευεργέτη της Λεμεσού ο οποίος προωθεί το όλο θέμα.

Σύμφωνα πάντοτε με τα λίγα που καταφέραμε να μάθουμε το ένα εκ των δυο γλυπτών θα είναι αντίγραφο σε μικρότερη βεβαίως κλίμακα του “Δρομέα” ενός έργου σημείο αναφοράς για την Αθήνα.

Ο “Δρομέας” αν όλα πάνε καλά θα τοποθετηθεί μάλλον στο Πάρκο Επίχωσης/Προκυμαία όπου θα καθορίζεται και το σημείο εκκίνησης και τερματισμού του Διεθνή Μαραθώνιου Δρόμου Λεμεσού.

Το άλλο γλυπτό αναμένεται να είναι κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό κι΄αυτό χωρίς να γνωρίζουμε πολλά βγαίνει μέσα από τις διαστάσεις του αφου θα φτάνει τα 15 μέτρα ύψος και θα έχει θέμα την “Οικογένεια”.

Το όλο θέμα συζήτησαν κατ΄ιδίαν πριν από μερικές εβδομάδες ο ίδιος ο κύριος Βαρώτσος μαζί με τον δήμαρχο Λεμεσού όταν συνέφαγαν σε εστιατόριο στη Μαρίνα Λεμεσό….