Αρχική Φούρπος Εκτός τόπου και χώρου οι δήμοι μας

Εκτός τόπου και χώρου οι δήμοι μας

Οι  δήμοι της Λεμεσού, αποδείκτηκε για μια ακόμη φορά, ότι είναι εκτός προσδοκιών, εκτός τόπου και εκτός πραγματικότητας του χώρου όπου βρίσκονται και διαβιούν. Αυτό αποδείχθηκε και φέτος, μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού.

Πέντε δήμοι υπάρχουν στην πόλη της Λεμεσού και κανένας εξ αυτών δεν έχει κάνει το παραμικρό για να συγχαρεί την ομάδα της πόλης του για αυτό το σπουδαίο επίτευγμα. Τρείς δημάρχοι Απολλωνίστες, δυο Ομονοιάτες και ένας τάχατες με την ΑΕΛ. Ας πιάσουμε όμως τους δήμους ένα, ένα με την σειρά.

Πρώτος και καλύτερος ο μεγάλος και μεγαλύτερος στην Κύπρο, ο δήμος Λεμεσού. Μεγάλες οι προσδοκίες μας από την δήμο αυτό, μεγάλη και η απογοήτευση μας καθημερινά αλλά και στο θέμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος από την ΑΕΛ. Κατ΄ακρίβειαν ο δήμος Λεμεσού, σπανίως έχει σταθεί δίπλα στα σωματεία της πόλης και δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι  στον δήμο Λεμεσού ακούνε ΑΕΛ και ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ και βγάζουν σπυράκια. Σε ένα άλλο δήμο, της Βαλένθιας ας πούμε, αν οι “νυκτερίδες” κατακτούσαν τον τίτλο, ο δήμος θα διοργάνωνε την φιέστα και θα φωταγωγούσε την πόλη.

Οι δυο δήμοι των Ομονοιατών Δημάρχων, δεν μας άφηναν και πολλές προσδοκίες. Δεν περιμέναμε από τα δημαρχεία Πολεμιδιών και Αγίου Αθανασίου να συγχαρούν, να πισκαλίσουν ή να τιμήσουν την ΑΕΛ. Είναι απαράδεκτο, αλλά είναι παραδεκτό ότι ξέραμε πως δεν γουστάρουν. Ιδιαίτερα ο δήμος Πολεμιδιών εδώ και χρόνια έχει ξεφύγει στα θέματα αυτά. Είναι ο δήμος άλλωστε που δίνει γήπεδα σε σωματεία της Λευκωσίας για να διατηρούν ακαδημίες στη Λεμεσό. Κάτι δηλαδή σαν δούρρειος ίππος. Δεν θα λέγαμε το ίδιο για τον δήμο Αγίου Αθανασίου και το σημειώνουμε αυτό για να είμαστε δίκαιοι.

Για την Μέσα Γειτονιά, ο φίλος δήμαρχος, πρώην πρόεδρος του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και ιδιαίτερα συμπαθής σε εμάς, περιμέναμε ότι κάτι θα κάνει. Δεν έκανε, έχουμε μεγαλύτερες προσδοκίες από αυτόν και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα επαναλάβει το απαράδεκτο του προκατόχου του, να προωθεί κι΄αυτός όπως και ο δήμος Πολεμιδιών, τις ακαδημίες μιας Λευκωσιάτικης ομάδας. Το είχε κάνει τότε ο δήμος Μέσα Γειτονιάς, προτάσσοντας μάλιστα χωρίς να ντρέπεται, την δικαιολογία ττης είσπραξης “τριάκοντα αργύριων”.

Για την περίπτωση του Δήμου Γερμασόγειας, θα ήταν αδικία να πούμε πολλά. Εντάξει ίσως και εδώ να μπορούσε να γίνει μια βράβευση, ίσως και να γίνει, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, ότι στον δήμο αυτό υπάρχει πάντοτε θετική αναταπόκριση και βοήθεια σε ομάδες και τμήματα, τόσο της ΑΕΛ όσο και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Για τον νεοσύστατο δήμο Ύψωνα, θα δείξουμε μεγαλύτερη κατανόηση. Το δεδομένο είναι ότι θα αναδειχθεί στον δήμο με την μεγαλύτερη συνεργασία με τα Λεμεσιανά σωματεία, μιας και στο έδαφος του βρίσκεται το προπονητικό κέντρο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και εκεί θα κτιστεί το νέο γήπεδο ΑΕΛ-ΑΡΗ.

ο φούρπΟς…