Αρχική ΤΕΠΑΚ Ενδυνάμωση Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Ενδυνάμωση Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και το ΤΠΚ επισφράγισαν τη μεταξύ τους συνεργασία με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας σε τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βουλή την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016.

Η Βουλή εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της κ. Γιαννάκη Ομήρου και το Πανεπιστήμιο από τον Πρύτανη Καθ. Ανδρέα Αναγιωτό και το Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών Δρ. Κώστα Χόππα.

Στόχος της υπογραφής του μνημονίου είναι όπως αναβαθμιστεί αφενός ο πολυδιάστατος ρόλος που η Βουλή διαδραματίζει στα πλαίσια των σημερινών κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, ο οποίος επεκτείνεται ολοένα και σε περισσότερα εξειδικευμένα επιστημονικά πεδία και αφετέρου την ενδυνάμωση της παρουσίας και του ρόλου του Πανεπιστημίου στα δρώμενα της κυπριακής κοινωνίας μέσω της συνεργασίας του με το κατ’ εξοχήν αντιπροσωπευτικό Σώμα του λαού.

Ο Πρύτανης καταρχάς ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για τη στήριξη που έχει επιδείξει το Σώμα στα μέχρι σήμερα αιτήματα που έχει υποβάλει το Πανεπιστήμιο και τόνισε ότι το ακαδημαϊκό προσωπικό είναι έτοιμο να συνδράμει με την τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη του τη Βουλή κατά την εξέταση διάφορων νομικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών και άλλων θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία και τα οποία τυγχάνουν συζήτησης και μελέτης από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές υπό τη μορφή νομοσχεδίων και προτάσεων νόμου ή θεμάτων στα πλαίσια του ασκούμενου κοινοβουλευτικού ελέγχου ή και από οποιοδήποτε άλλο θεσμοθετημένο όργανο της Βουλής….