Αρχική Τελευταία Νέα Ενόχληση και αντιδράσεις από Λεμεσιανούς για το ενδεχόμενο εκλογών και καρναβαλιού το...

Ενόχληση και αντιδράσεις από Λεμεσιανούς για το ενδεχόμενο εκλογών και καρναβαλιού το ίδιο Σαβ/Κο

Ένταση και αντιδράσεις από τους πολίτες δημιουργείται στη Λεμεσό στο ενδεχόμενο να συμπέσουν οι προεδρικές εκλογές με το καρναβάλι της πόλης. Όπως όλα δείχνουν οι προεδρικές θα διεξαχθούν τις δύο Κυριακές των Καρναβαλιών, στις 18 και 25 Φεβρουαρίου. Ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΚΑΝΑΛΙ 6 πως ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, παρ ‘όλα αυτά θεωρεί ως αναπόφευκτο ότι η μία από τις Κυριακές των εκλογών θα είναι η 18η Φεβρουαρίου.

Ο κ. Δημητρίου απέκλεισε το το ενδεχόμενο διεξαγωγής των εκλογών καθημερινή ή Σάββατο αφού όπως τόνισε δεν εμπίπτει στα κυπριακά θέσμια.

Οι προβληματισμοί θα τεθούν ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών αλλά και των κομμάτων ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις ενώ στο πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου αναμένεται το θέμα να ξεκαθαρίσει.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης δήλωσε ότι είναι εφικτό να μετακινηθούν οι εκλογές για να μην χρειαστεί να αλλάξει ημερομηνία η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση στη Λεμεσό, η οποία αποτελεί μεγάλη παράδοση για την πόλη.

Πηγή: ΚΑΝΑΛΙ 6