Αρχική Τελευταία Νέα Επέκταση του αποχετευτικού συστήματος στη Λεμεσό

Επέκταση του αποχετευτικού συστήματος στη Λεμεσό

Tην επέκταση του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων σε κοινότητες ανατολικά της αστικής περιοχής Λεμεσού και της σύνδεσής τους με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα προωθεί το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού-Aμαθούντας.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία ουσιαστικά άναψε το πράσινο φως στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού Αμαθούντας όπως αναλάβει την κατασκευή, λειτουργία και διαχείριση των αναγκαίων αποχετευτικών συστημάτων στις κοινότητες Παρεκκλησιάς και Πύργου.

Στα πλαίσια προώθησης του έργου, όπως δήλωσε στον «Φ» ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού -Αμαθούντας, Ιάκωβος Παπαϊακώβου, το ΣΑΛΑ έχει προχωρήσει ήδη στην προκήρυξη προσφορών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί, οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν μέσα στο 2018.  Το δε συνολικό κόστος των αποχετευτικών έργων στις δύο κοινότητες θα ανέλθει στα €14 εκατ. από τα οποία το 80% θα χρηματοδοτηθεί από την Κυβέρνηση, ενώ το υπόλοιπο 20% θα το επωμισθούν οι τοπικές αρχές.

Η κατασκευή των αποχετευτικών έργων στις δύο κοινότητες της ευρύτερης περιοχής Λεμεσού εντάσσεται στα πλαίσια των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Κυβέρνησης για κατασκευή αποχετευτικών συστημάτων σε αγροτικές περιοχές και ιδιαίτερα σε κοινότητες με πληθυσμό πέραν των 2.000 κατοίκων.  

 

Πηγή: Φιλελεύθερος