Αρχική Τελευταία Νέα Ηλίολουστος ο καιρός, επανενφάνιση της σκόνης αυριο, ακολουθεί κάυσωνας

Ηλίολουστος ο καιρός, επανενφάνιση της σκόνης αυριο, ακολουθεί κάυσωνας

Σχετικα ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με νοτιοδυτικούς ασθενείς ανέμους 2-3bft. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμους στο εσωτερικό, 29-31 στα παραλια κε 22 στη χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Άυριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μέσες και ψηλές νεφώσεις.Στην ατμόσφαιρα θα εμφάνιστει σκόνη απο τη Λιβυη, και δεν αποκλείεται να πέσουν σταγόνες λάσπης τοπικά.Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη η περιοχή μας θα επηρεάζεται απο μέτριο εώς ισχυρό δυτικο ρεύμα ανέμου το οποίο θα βοηθήσει στην γρήγορη μετακίνηση της σκόνης στα ανατολικά. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση κατα 1 βαθμο σε σχέση με την Τρίτη.

Πέμπτη,Παρασκευή και το τριήμερο του κατακλυσμού η περιοχή επηρεάζεται απο θερμές αέριες μάζες και ο καιρός αναμένεται να είναι ηλιόλουστος και πολύ θερμός με ασθενείς ανέμους. Τις αυγινές και πρωινές ώρες τοπικά θα εμφανίζεται χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη.

Στην Ελλάδα, για όσους θα ταξιδέψουν για το τριήμερο του κατακλυσμού, θα επικρατούν συνθήκες κάυσωνα με θερμοκρασίες ανω τον 40 σε ορισμενες περιοχές.Στα νησιά η κατασταση θα είναι καλύτερη.

kitasweather.com…