Αρχική ΤΕΠΑΚ Η ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ σχετικά με το σκάνδαλο με τα ερευνητικά προγράμματα

Η ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ σχετικά με το σκάνδαλο με τα ερευνητικά προγράμματα

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

Σε σχέση με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν ερευνητικά προγράμματα τα οποία διαχειριζόταν πρώην υπάλληλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), διευκρινίζεται ότι:

  1. Οι υπό αναφορά υποθέσεις τοποθετούνται χρονικά πριν από το έτος 2015.
  1. Η περίπτωση της πρώην λειτουργού του Πανεπιστημίου αποτέλεσε αντικείμενο τόσο εσωτερικής όσο και εξωτερικής διερεύνησης από τις αρχές του 2015 με απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημίου, και οι οποίες εκθέσεις διερεύνησης τέθηκαν στη διάθεση των Αρχών του Κράτους. Εν συνεχεία, με απόφαση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου η εν λόγω λειτουργός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και η παραίτησή της έγινε τον Ιούνιο του 2015.
  1. Το Πανεπιστήμιο θεωρεί ότι οποιοιδήποτε τυχόν κακοί χειρισμοί του παρελθόντος από μεμονωμένα άτομα δεν αντιπροσωπεύουν την παρούσα διοίκηση, η οποία προάγει τη διαφάνεια και τις αρχές της χρηστής διοίκησης.
  1. Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου τίθεται υπέρ της διαλεύκανσης θεμάτων του παρελθόντος, τα οποία συνέβαλαν στην αρνητική προβολή της εικόνας του Πανεπιστημίου, και συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες Αρχές του Κράτους  στα θέματα αυτά, τα οποία σταδιακά παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.
  1. Το Πανεπιστήμιο δεν πρόκειται να προβεί σε επιπρόσθετες αναφορές για το θέμα, ενόψει των εν εξελίξει αστυνομικών διαδικασιών.