Αρχική Οικονομολόγος Η αξιοπιστία του Eurogroup, φαίνεται μέσα από την αξιοπιστία του προέδρου του

Η αξιοπιστία του Eurogroup, φαίνεται μέσα από την αξιοπιστία του προέδρου του

Το διάβασα πρόσφατα κι΄από Ελληνικά Μ.Μ.Ε., το δημοσιεύει και η Ιρλανδική εφημερίδα, independent. Ο Ολλανδός υπουργός οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, είναι απλά ένας αγροτοοικονομολόγος χωρίς κανένα μεταπτυχιακό.

Αυτό βέβαια δεν με χαλά μιας και ποτέ δεν πίστεψα ότι είναι με τα πτυχία που γίνεται κανείς σπουδαίος. Αυτό όμως που είναι μεμπτό, είναι ότι ο πρόεδρος του Eurogroup είχε καταχωρήσει στο βιογραφικό του, ότι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Business Economics, από το πανεπιστήμιο του Κορκ.

Και βέβαια η Ιρλανδική εφημερίδα δημοσιεύει πλέον και την επίσημη διάψευση του πανεπιστημίου του Κόρκ, το οποίο όπως αναφέρει, ουδέποτε είχε τέτοιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, όπως αυτό που ο Ντάισελμπλουμ παρουσιάζει στο βιογραφικό του και ουδέποτε είχε παραχωρήσει μεταπτυχιακό, στον Ολλανδό.

Μετά από αυτό, εκπρόσωπος της Ευρωπαικής τράπεζας επενδύσεων αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι το πρόβλημα ήταν απλά θέμα μετάφρασης και ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διορθώσεις στο βιογραφικό του προέδρου του Eurogroup.

Ωστόσο, για όσους μπορούν να σκέφτονται ακόμη ελεύθερα, αυτό που για κάποιους θεωρήθηκε πρόβλημα μετάφρασης, είναι θέμα αξιοπιστίας του προέδρου του Eurogroup, αλλά και του ιδίου του Ευρωπαικού θεσμού.

Και βέβαια αυτό δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση σε όλους εμάς, γιατί αφήσαμε αυτούς τους ανθρώπους να αποφασίζουν για τις δικές μας τύχες, για τις τύχες των παιδιών μας και τις τύχες των εγγονιών μας.

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα της Ιρλανδικής εφημερίδας.

economoΛΟΓΟΣ…