Αρχική Λεμέσιος Η αυλή της Αγίας Νάπας δεν δόθηκε για πλατεία αλλά δίνεται για...

Η αυλή της Αγίας Νάπας δεν δόθηκε για πλατεία αλλά δίνεται για parking στους “προύχωντες” του ναού

Σε ιδιωτικό parking έχει μετατραπεί η αυλή του ιερού ναού της Αγίας Νάπας, parking για τα αυτοκίνητα των λίγων που θεωρούν και πιστεύουν ότι ο ναός τους ανήκει.

Κι΄αυτοί δεν είναι άλλοι από μια μικρή μερίδα ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται στην εκκλησιαστική επιτροπή του ναού αλλά και σε επιτροπές της μητρόπολης Λεμεσού.

Εκμεταλευόμενοι προφανώς και την απροθυμία του μητροπολίτη να ασχολείται με τέτοιες μικρότητες, όλοι αυτοί θεωρούν τους ιερούς ναούς κτήματα τους.

Είναι άλλωστε γνωστό και το παράδειγμα της Αγίας Φύλας όπου η εκκλησιαστική επιτροπή στάθηκε αδύνατον να συναινέσει στην συμπερίληψη της αυλής του ναού στην πλατεία που είχε σχεδιαστεί.

Στην συγκεκριμένη ωστόσο περίπτωση ο ιερός ναός της Αγίας Νάπας είναι ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας και σίγουρα δεν ανήκει σε κανέναν αργόσχολο ηλικιωμένο.

Εδώ βέβαια θα έπρεπε να πιέσει κι΄ο δήμος Λεμεσού, θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό της ανάπλασης ο ναός και το προαύλιο του έτσι που να γίνει μια ακόμη πλατεία στο κέντρο της πόλης.

Αντ ‘ αυτού σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία του κέντρου, σε ένα από τα μέρη τα οποία επισκέπτονται περισσότερο οι ξένοι επισκέπτες που έρχονται στην πόλη μας, η εικόνα είναι αποκρουστική.

Δέστε αυτό…

 

ο ΛΕΜΕΣ ιος…