Αρχική ΤΕΠΑΚ Η Ελπίδα Κεραυνού αποχαιρετά το ΤΕΠΑΚ, «Θα παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και...

Η Ελπίδα Κεραυνού αποχαιρετά το ΤΕΠΑΚ, «Θα παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη την πρόοδο του Πανεπιστημίου και του καθενός από

«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

Όπως είχα ανακοινώσει κατά τις φετινές τελετές αποφοίτησης ο κύκλος της δικής μου παρουσίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου κλείνει με την ολοκλήρωση της θητείας μου στη θέση του πρώτου Πρύτανη του Ιδρύματος. Είναι με ανάμεικτα αισθήματα που σήμερα υπέβαλα την επιστολή παραίτησής μου από τη θέση της Καθηγήτριας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής.

Το τι πετύχαμε όλοι μαζί κατά τα έξι και πλέον χρόνια που είχα τη μεγάλη τιμή και συνάμα ευθύνη να ηγηθώ του δεύτερου δημόσιου πανεπιστημίου της χώρας μας είναι καταγεγραμμένα στους στρατηγικούς στόχους που θέσαμε το 2010 και τις ετήσιες εκθέσεις πεπραγμένων από το 2012 μέχρι σήμερα. Σε κάθε εγχείρημα η αρχή είναι δύσκολη.

Για αυτό και κατά τον Πλάτωνα «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Κατά τα πρώτα τέσσερα χρόνια της αυτόνομης πορείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου κτίσαμε μαζί γερά θεμέλια για την περαιτέρω οικοδόμηση ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος με όραμα την αριστεία και διεθνή καταξίωση. Η σημασία των αποτελεσμάτων των συλλογικών προσπαθειών μας κατά την εναρκτήρια αυτή περίοδο, καθώς και οι όποιες αδυναμίες, ακόμη και λάθη, θα φανούν με την πάροδο του χρόνου.

Το κυριότερο είναι να επιδιώκεται μια συνεχώς αυξανόμενη πρόοδος. Τα όποια λάθη είναι αναμενόμενα, και φέρουν τα δικά τους διδάγματα, σε ένα ζωντανό οργανισμό που εργάζεται, δημιουργεί, και δεν αδρανεί. Βεβαίως, σε κάθε περίπτωση, η εσωστρέφεια και η ανοχή στη μετριότητα δεν έχουν θέση σε ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών.

Αισθάνομαι πολύ τυχερή που κατά την παραμονή μου εδώ, μου δόθηκε η ευκαιρία να χειριστώ πολλές προκλήσεις και κυρίως να γνωρίσω ειλικρινείς και ανιδιοτελείς φίλους και συνεργάτες εντός και εκτός του Πανεπιστημίου. Οι ανθρώπινες σχέσεις φιλίας που αναπτύχθηκαν και ο ισχυρός δεσμός μου με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελούν πλέον αναπόσπαστο και αναλλοίωτο μέρος της προσωπικής και επαγγελματικής μου ζωής. Θα παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη την πρόοδο του Πανεπιστημίου και του καθενός από εσάς ξεχωριστά. Θεωρήστε δεδομένη τη δική μου στήριξη, βοήθεια ή/και συνδρομή σε οτιδήποτε τυχόν χρειαστείτε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, για τη συνεργασία που είχαμε, όλους τους ακαδημαϊκούς αξιωματούχους, τη Διευθυντική Ομάδα του διοικητικού προσωπικού, το Συμβούλιο και κυρίως τη Σύγκλητο της οποίας είχα την τιμή να προεδρεύω τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θερμές ευχαριστίες εκφράζω σε όλους τους στενούς μου συνεργάτες εδώ στην Πρυτανεία, να μου επιτραπεί, όμως, να αναφερθώ στους δύο ανεκτίμητους συνεργάτες αλλά και φίλους μου, τη Σόνια και το Διονύση, και να τους εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα.

Την ευγνωμοσύνη και τις θερμές ευχαριστίες μου, για τη σημαντικότατη και αδιάλειπτη στήριξή του προς το Πανεπιστήμιο και κυρίως τους φοιτητές μας, εκφράζω προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο.

Τέλος, ευχαριστώ όλους εσάς για τη συνεργασία μας και σας εύχομαι Χαρούμενα Χριστούγεννα και ένα δημιουργικό νέο έτος με υγεία και ευτυχία για εσάς και όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Με εκτίμηση,

Καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού – Πρύτανης»…