Αρχική Οικονομολόγος Η κυρία Μέρκελ μετά το κούρεμα είχε πει ότι οι Κύπριοι εξακολουθούν...

Η κυρία Μέρκελ μετά το κούρεμα είχε πει ότι οι Κύπριοι εξακολουθούν να είναι πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς, ενώ η Ντέλια μας λέει τώρα, οι

Όσοι ακόμη δεν καταλάβατε γιατί η Τρόικα ήλθε στην Κύπρο, όσοι ακόμη νομίζετε ότι θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε από τα νύχια τους από την στιγμή που είμασταν στο Ευρώ, τότε σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις.

Η Τρόικα δεν ήλθε από την αρχή εδώ λόγω του φυσικού αερίου. Αυτό δεν το γνώριζαν. Αυτό που τους ενοχλούσε ήταν ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής μας που “έκλεβε” δουλειά από την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και Γερμανούς.

Η επέκταση των Κυπριακών Τραπεζών στα Βαλκάνια και στην Ρωσία, ενοχλούσε επίσης γιατί βοηθούσε την επέκταση των εργασιών του τομέα των υπηρεσιών ενώ δρούσε ανταγωνιστικά και στις τράπεζες των κεντρικοευρωπαίων.

Γιατί αν δεν το γνωρίζετε ιδιαίτερα τα Βαλκάνια είχαν γεμίσει από τράπεζες της Γερμανίας, της Ολλανδίας αλλά και της Αυστρίας. Όπου ο κύριος ανταγωνιστής τους ήταν πρώτα οι Ελληνικές και μετά οι Κυπριακές τράπεζες.

Έτσι κι’ αφου μαγείρεψαν τους αριθμούς αλλάξαν τους δείκτες κεφαλαίων που θα έπρεπε να έχουν οι τράπεζες, κάτι που δεν καθορίζεται στην οικονομική επιστήμη, κούρεψαν και τα ομόλογα στην Ελλάδα, φτάσαμε στο Κυπριακό κούρεμα καταθέσεων.

Τότε αν θυμάστε και όσοι θυμάστε η κυρία Μέρκελ είχε πει ότι οι Κύπριοι εξακολουθούν να έχουν μεγάλη περιουσία και είναι πολύ πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς. Και είπε αλήθεια μιας και οι Γερμανοί αρκούνται σε ένα μικρό διαμέρισμα.

Γι΄αυτό και ίσως να μην μπορούσαν ή και να μην μπορούν ακόμη να αντιληφθούν αυτό που ζούμε ή ζητούμε εμείς εδώ. Γιατί εκεί σε ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών ζει μια οικογένεια, στο Βερολίνο, στο Άμστερνταμ και στην Βιέννη.

Όπως και να έχει αυτό το έθεσε σαν δήλωση η κυρία Μέρκελ και να ξέρετε ότι όταν μιλά η τρόικα δεν λέει τίποτα τυχαίο. Γι΄αυτό φτάσαμε σήμερα όπου πριν λίγες μέρες ήταν η σειρά της Ντέλιας να μιλήσει. Οι καταθέσεις σας αυξάνονται μας είπε.

Και επειδή οι καταθέσεις αυξάνονται, επειδή οι Κύπριοι έχουμε περιουσίες όπως είχε πει η καγκελάριος, τότε θα πρέπει να πληρώσουμε. Κούρεμα καταθέσεων δεν μπορεί να ξαναγίνει, έτσι φτάνουμε στο νομοσχέδιο των εκποιήσεων. Είναι απλό.

Και δυστυχώς το όλο θέμα δεν έχει σταματημό. Όσο η τρόικα θα είναι εδώ τα Κυπριόπουλα θα μεταναστεύουν για να βρουν κάπου αλλού δουλειά, ο κόσμος θα φτωχαίνει, τα κόκκινα δάνεια θα αυξάνονται και η γη θα πάει σε χέρια ξένων.

Κι΄ακόμη δεν βγάλαμε ούτε μια στάξη πετρέλαιο ή φυσικό αέριο…

Υ.Γ. Ναι είμασταν υπερβολικοί με το σύστημα της υπερκατανάλωσης και υπερδανεισμού. Το ίδιο υπερβολικό όμως είναι και το σύστημα που επιβάλλει η τρόικα της πλήρους λιτότητας. Βεβαίως στην πρώτη περίπτωση ο κόσμος ζούσε καλά ενώ στην περίπτωση της τρόικας ο κόσμος ζει δυστυχισμένος. Ως εκ τούτου είναι απλό!     

ο economo ΛΟΓΟΣ…